Începând cu luna octombrie a acestui an, Filarmonica din Paris va găzdui o expoziţie sonoră şi vizuală dedicată lui Zinedine Zidane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul se bazează pe filmul „Zidane, un portret al secolului 21”, care a fost iniţial o peliculă lansată în cinematografe în 2006. Filmul îl cufundă pe vizitator în centrul unui meci de fotbal dintre Real Madrid şi Villarreal. Întâlnirea a fost filmată în anul 2005, în timp real, pe stadionul Santiago Bernabeu, din Madrid.

Şaptesprezece ecrane gigantice vor difuza, „prin spaţializarea lor, conţinut sonor specific” invitând vizitatorul să se cufunde în „respiraţia lui Zidane, vocea lui interioară, zgomotul ciocnirilor pe teren, scandările suporterilor, sunetele loviturilor de balon”. Totul va fi acompaniat de muzică originală a trupei scoţiene post-rock Mogwai.

Filarmonica va organiza, de asemenea, „concerte-meci” în timpul Cupei Mondiale de Rugby. Acest principiu constă în transmiterea live a meciurilor pe marele ecran cu acompaniament de interludii muzicale şi recrearea atmosferei muzicale a stadioanelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.