Antrenorul Darren Cahill a explicat, pe reţelele de socializare cât de mult a fost afectat de pandemia de Covid-19, acesta fiind principalul motiv pentru care a renunţat la colaboarea cu jucătoarea americană Amanda Anisimova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să vă ofer o scurtă explicaţie despre evenimentele de la Indian Wells.

Am ajuns în SUA cu aproximativ trei zile înainte de a merge la Indian Wells şi nu m-am simţit bine. După cea de-a doua zi pe teren cu Amanda, mi-am dat seama rapid că nu aveam cum să fac faţă şi să-i acord atenţia şi grija necesare pentru a-mi face treaba de antrenor în mod corespunzător.

Nu este uşor de explicat, dar de când am ieşit din carantina forţată de 28 de zile, la sfârşitul anului trecut, în Australia, am avut probleme să merg. Asta s-a întâmplat şi în urma carantinei de 14 zile înainte de Australian Open în 2021, urmată de nouă luni petrecute în străinătate, din cauza restricţiilor noastre la frontieră şi a regulilor de carantină. După ce am petrecut 28 de zile analizând şi criticând fiecare mişcare de antrenor, meci şi punct din 2021, mintea mea era epuizată.

Chiar şi la Australian Open, anul acesta, am tras de mine, ceea ce este neobişnuit în cazul meu când vine vorba de tenis, deoarece de obicei este o simplă bucurie să fac ceea ce fac.

După AO, am crezut sincer că sunt puţin moale şi am crezut că trebuie să mă forţez pentru a-mi reveni. Practic, mă scutur, ajung la Indian Wells şi Miami, două evenimente grozave, şi mintea şi corpul îşi revin puternic.

Din păcate, nu eram nici pe departe aproape de aşa ceva.

Am vorbit pe larg cu Amanda despre asta a doua zi şi îi mulţumesc că a înţeles că trebuie să am grijă de mine. De asemenea, m-am oferit să rămân şi să continui să o ajut pe ea şi echipa ei în aceste săptămâni ca prieten şi ca persoană care are o încredere enormă în ea şi viitorul ei pe un teren de tenis.

E important, de asemenea, că Hleb Maslau a fost cu noi la Indian Wells şi el este un motiv important pentru care Amanda a jucat atât de strălucit în Australia, după ce a făcut cea mai mare parte a muncii de antrenor înaintea sezonului, la Miami. Alături de antrenorul ei Rob Brandsma, este pe mâini excelente.

Sunt conştient că lupta mea păleşte în comparaţie cu suferinţa cauzată de covid - şi acum de războiul din Ucraina - şi gândurile mele continuă să fie la cei afectaţi.

Mulţumesc pentru sprijinul primit şi ne vedem la Wimbledon cu minunata mea echipă ESPN, dacă nu înainte", a scris el pe Instagram.

Cahill colabora cu Anisimova de la începutul acestui seozn, după ce anul trecut a încetat să mai lucreze cu Simona Halep.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.