Antrenorii Ambros Martin şi Costică Buceschi au stabilit lotul de 18 jucătoare al naţionalei de handbal feminin pentru Campionatul European din Suedia, la care România va debuta în 5 decembrie, cu deţinătoarea titlului continental, Norvegia. Între jucătoarele convocate figurează şi portarul Iulia Dumanska, de origine ucraineană, care a primit în acest an cetăţenia română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 40 de jucătoare tricolore, consacrate sau de perspectivă, au participat la Trofeul Carpaţi de la Cluj-Napoca, încheiat, duminică seară, cu victoria Ungariei.

La puţin timp după finala turneului a fost stabilit şi lotul oficial de 18 jucătoare, care va participa la Campionatul European din Suedia, între 4 şi 18 decembrie.

Lotul României se va reuni din nou, la Bucureşti, marţi, a declarat, pentru News.ro, managerul echipei naţionale, Nicoleta Alexandrescu, iar după câteva zile pregătire, în 4 decembrie, dimineaţă, va pleca spre Suedia.

Componenţa acestuia este următoarea, cu menţiunea că lotul oficial de 16 jucătoare (plus două rezerve) va fi stabilit la şedinţa tehnică dinainte CE: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari, Ana Maria Iuganu, Elena Florică, Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriela Szucs, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Melinda Geiger, Laura Popa, Laura Chiper, Aneta Udriştoiu, Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea – jucătoare de câmp.

La Campionatul European din Suedia, România face parte din Grupa D şi va juca, în ordine, cu Norvegia (5 decembrie), cu Rusia (7 decembrie) şi cu Croaţia (9 decembrie).

La ultima ediţie a Campionatului European, în 2014, România s-a clasat pe locul 9, titlul continental fiind câştigat de Norvegia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.