FIFA a stabilit că numărul de echipe la turneul final al Cupei Mondiale feminine va creşte de la 24 la 32, începând cu ediţia din 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După succesul uimitor al ediţiei din 2019, s-a luat decizia de a extinde Cupa Mondială feminină la 32 de echipe şi, astfel, de a continua să încurajeze creşterea fotbalului feminin", a explicat FIFA.

La turneul final vor obţine calificarea direct 27 de echipe, în urma competiţiilor continentale. Acestora li se vor adăuga reprezentativele ţărilor gazdă, Noua Zeelandă şi Australia. Ultimele trei echipe vor fi stabilite după un turneu de baraj, la care vor participa zece naţionale.

Europa va fi reprezentată de 11 formaţii, faţă de nouă până acum. Încă o echipă europeană va evolua în turneul de calificare.

Repartizarea echipelor pe celelalte continente este următoarea:

Africa: patru formaţii plus două în turneul de baraj;

Asia: şase (inclusiv Australia) plus două;

America de Sud: trei plus două;

Concacaf: patru plus două;

Oceania: Noua Zeelandă plus una.

A opta ediţie a Cupei Mondiale feminine a avut loc în 2019, în Franţa şi s-a încheiat cu victoria SUA, care a trecut în finală de Olanda (scor 2-0). Suedia a ocupat locul al treilea.

Turneul final din Noua Zeelandă şi Australia este programat între 10 iulie şi 20 august 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.