Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, şi a fost eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Românii au început mai bine partida, dar fără ocazii foarte mari. Stancu a şutat de la distanţă, puţin peste poartă ('3), apoi Hoban a tras şi el, dar Berisha a apărat în doi timpi ('5). Cea mai mare ocazie a tricolorilor a avut-o tot Stancu. El a şutat din vole un balon respins la întâmplare de un fundaş albanez, mingea fiind apărată de Berisha ('8). Ultima acţiune notabilă i-a aparţinut lui Alibec, cu  o boltă tot de la distanţă, însă mingea a trecut pe deasupra porţii ('14).

În această perioadă, albanezii s-au apărat doar, uneori peste limita regulamentului. Basha a comis un fault la jumătatea terenului, între galben şi roşu, lovindu-l cu crampoanele în umăr pe Hoban şi rupându-i tricolul. Kralovec a acordat doar avertisment.

După primul sfert de oră, "tricolorii" şi-au cam terminat "benzina" şi albanezii au prins curaj. După un şut slab trimis de Basha ('20), Lenjani a avut o ocazie uriaşă în minutul '23. Săpunaru a fost contrat tare la mijlocul terenului şi jucătorii adverşi au declanşat un contraatac în trei, Sadiku a centrat de pe partea dreaptă, unde se apăra Măţel, iar Lenjani a şutat din şase metri peste poartă.

Albanezii au crescut ritmul şi au căutat să speculeze în continuare improvizaţia lui Iordănescu, fundaşul dreapta Măţel în locul lui Raţ, fundaş stânga. Memushaj a pătruns fără problme în careu, în zona lui Măţel, dar a tras în Tătăruşanu din unghi ('35). A urmat un corner, în urma căruia Basha, nemarcat, a reluat peste poartă, din interiorul careului.

România a mai echlibrat apoi partida şi a dominat fără să atace poarta adversă. Când repriza se îndrepta către un 0-0, Memushaj  a centrat de pe aceeaşi parte dreaptă, Tătăruşanu a ieşit greşit, Chiricheş nu a intervenit, iar Sadiku a trimis cu capul balonul în poartă, fără probleme ('43).

La pauză, Iordănescu l-a trimis pe teren pe Sânmărtean, în locul unui mijlocaş defensiv, Prepeliţă. Deşi a mai iuţit puţin jocul la mijloc, România nu şi-a creat ocazii periculoase. Albanezii au tras de timp cât au putut şi au căutat să dea lovitura pe contraatac.

România l-a pierdut pe Alibec ('57), accidentat grav după un duel cu un adversar. Atacantul Astrei a fost scos pe targă, fiind suspect de o ruptură de ligamente la piciorul stâng.

Prima ocazie din repriza a doua, unica a românilor, a apărut abia în minutul 76, când Andone, intrat în locul lui Adi Popa, a şutat în transversală după o pătrrundere pe partea dreaptă.

În rest, românii au tras la poartă de la distanţă, fără a-l pune în pericol pe Berisha. Albanezii au ţinut balonul şi s-au apărat  cu uşurinţă, anulând orice tentativă de atac viguros a adversarilor.

Au evoluat următoarele echipe:

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Măţel - Hoban, Prepeliţă (Sânmărtean '46) - Adi Popa (Andone '68), Stanciu, Stancu - Alibec (Torje '57). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Albania: Berisha - Hysaj, Arlind Ajeti, Mavraj, Agolli - Lila, Abrashi, Basha (Cana '83), Memushaj, Lenjani (Roshi '77) - Sadiku (Balaj  '59). Selecţioner: Gianni De Biasi.

Cartonaşe galbene: Măţel '53, Săpunaru '85, Torje '90+3 / Basha '6, Memushaj '85, Hysaj '90+4

Meciul a fost arbitrat de cehul Pavel Kralovec, ajutat de asistenţii Roman Slysko (Slovacia) şi Tomas Mokrusch (Cehia) şi de arbitrii adiţionali Petr Ardeleanu şi Michal Patak, ambii din Cehia. Arbitru de rezervă a fost grecul Tasos Sidiropoulos.

În celălalt meci al grupei, Franţa şi Elveţia a remizat la Lille, scor 0-0, tot duminică. Astfel, România a ocupat ultimul loc în grupă

Grupa A a fost câştigată de Franţa, cu 7 puncte, urmată de Elveţia, cu 5 puncte, Albania, cu 3 puncte şi România, cu un punct. Franţa şi Elveţia sunt calificate în optimi, Albania trebuie să aştepte pentru a vedea dacă se află între cele patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, din cele şase grupe.

România a pierdut anterior cu Franţa, scor 1-2, şi a remizat cu Elveţia, scor 1-1. Jucătorii antrenaţi de Iordănescu aveau ca obiectiv calificarea în optimile de finală ale Euro-2016.

Acesta a fost meciul cu numărul 100 pentru selecţionerul Anghel Iordănescu pe banca tehnică a României şi probabil ultimul.

Desfăşurarea LIVE TEXT a meciului:

UPDATE 23:53 - Final de meci. România este învinsă de Albania cu scorul de 1-0.

UPDATE 23:44 - După câteva minute în care "tricolorii" au controlat jocul, albanezii au preluat controlul, ratând mai multe ocazii.

UPDATE 23:34 - OCAZIE uriaşă pentru România. Sânmărtean îi trimite mingea lui Andone, care şutează puternic din 16 metri, însă mingea loveşte bara.

UPDATE 23:24 - Iordănescu face şi ultima schimbare, cu Andone în locul lui Adi Popa.

UPDATE 23:13 -  Denis Alibec, scos pe targă de pe teren la meciul cu Albania, după ce s-a accidentat la picior

Atacantul Denis Alibec a fost scos de pe teren pe targă, după ce s-a accidentat la piciorul stâng, la meciul cu Albania, de la Lyon. Alibec s-a accidentat la un duel cu Ajeti şi a rămas întins pe teren, arbitrul solicitând intervenţia echipei medicale. În cele din urmă, jucătorul a fost scos de pe teren pe targă.

În locul lui Alibec a intrat în teren Gabriel Torje.

UPDATE 22:45 - România - Albania, scor 0-1, la pauza meciului de la Lyon

Selecţionata României este condusă cu scorul de 1-0 de reprezentativa Albaniei, în meciul din grupa A de la Euro-2016, disputat la Lyon.

UPDATE 22:43 - După o perioadă în care au dominat jocul, albanezii au reuşit să înscrie, prin Armando Sadiku.

UPDATE 22:23 - OCAZIE uriaşă pentru Albania. Atac rapid al albanezilor, Lenjani a primit mingea la aproximativ 10 metri, însă şutul său puternic a trecut peste poarta apărată de Tătăruşanu.

UPDATE 22:15 - Alibec are o nouă ocazie, şutul său de la aproximativ 15 metri trecând puţin peste poartă. Românii par să domine acest început de repriză.

UPDATE 22:00 - Meciul România - Albania, al treilea al "tricolorilor" la Euro-2016, a început

Selecţionerul Anghel Iordănescu a efectuat cinci modificări în echipa de start a României pentru meciul cu Albania, programat la Lyon de la ora 22.00, Măţel, Hoban, Adi Popa, Stanciu şi Alibec fiind titulari.

Măţel, fundaş dreapta de obicei, va evolua pe partea stângă a apărării, în locul lui Raţ şi al lui Filip. Hoban este în locul lui Pintilii, Alibec în locul lui Keşeru, Stancu în locul lui Chipciu şi Adi Popa în locul lui Torje.

Echipele de start sunt următoarele:

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Măţel - Hoban, Prepeliţă - Adi Popa, Stanciu, Stancu - Alibec. Selecţioner: Anghel Iordănescu

Albania: Berisha - Hysaj, Arlind Ajeti, Mavraj, Agolli - Lila, Abrashi, Basha, Memushaj, Lenjani - Sadiku. Selecţioner:Gianni De Biasi

Acesta va fi meciul cu numărul 100 pentru selecţionerul Anghel Iordănescu pe banca României.

Meciul va fi arbitrat de cehul Pavel Kralovec, ajutat de asistenţii Roman Slysko (Slovacia) şi Tomas Mokrusch (Cehia) şi de arbitrii adiţionali Petr Ardeleanu şi Michal Patak, ambii din Cehia.

Arbitru de rezervă va fi grecul Tasos Sidiropoulos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.