Jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, fostă numărul 5 WTA, a acces cu uşurinţă pe tabloul principal al US Open, cedând doar şapte ghemuri în trei partide disputate în calificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bouchard, acum pe locul 123 WTA, le-a învins cu scorul de 6-0, 6-1, pe sportiva chineză Carol Zhao, locul 161 WTA, cu 6-1, 6-2, pe Ekaterine Gorgodze din Georgia, locul 167 WTA, şi cu 6-0, 6-3 pe americanca Jamie Loeb, locul 164 WTA.

În primul tur, Bouchard va evolua cu franţuzoaica Harmony Tan, locul 399 WTA, beneficiară a unui wild card. Cu un succes în acest meci, canadianca ar putea-o întâlni pe Mihalea Buzărnescu, locul 20 WTA, în manşa a doua.

Cele mai bune rezultate ale jucătoare de 24 de ani la US Open sunt calificările în optimi, în 2014 şi 2015. Ea a mai jucat o finală la Wimbledon şi semifinale la French Open şi la Austraian Open, toate în 2014, an în care a fost numărul 5 mondial.

O altă performeră a calificărilor ultimului grand slam al anului este elveţianca Patty Schnyder, locul 187 WTA. La 39 de ani, ea este din nou pe tabloul principal, la turneul la care a jucat în sferturi în 1998 şi 2008. Schnyder nu a mai evoluat pe tablou la US Open din 2010.

Acum, ea a trecut trei tururi de calificare, dar în turul I va da piept cu rusoaica Maria Şarapova, locul 21 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.