Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, le-a felicitat, duminică seară, pe gimnastele medaliate la Campionatele Europene, ea subliniind evoluţia junioarelor, despre care a menţionat că pot asigura viitorul gimnasticii româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Echipele feminine de gimnastică ale României au încheiat Campionatele Europene de la Berna cu 5 medalii, două la senioare, ambele de bronz, obţinute de Cătălina Ponor, şi trei la junioare. Toate medaliile sunt importante şi ştiu foarte bine că în spatele lor se află multă muncă şi multe sacrificii. Nu pot să nu remarc însă evoluţia junioarelor, şi în special a Denisei Golgota, care a cucerit o medalie de aur la sol şi una de argint la sărituri. Denisa a contribuit din plin şi la bronzul obţinut în finala de la echipe. Rezultatele ne arată că suntem pe drumul cel bun. Cu multă încredere în potenţialul lor, cu şi mai multă muncă, pentru că greul de-acum începe, fetele acestea pot asigura viitorul gimnasticii româneşti. Felicitări tuturor!", a scris Elisabeta Lipă, pe pagina sa de Facebook.

Delegaţia României a încheiat, duminică, participarea la Campionatul European de la Berna cu cinci medalii - la senioare, Cătălina Ponor – două medalii de bronz (bârnă şi sol), iar la junioare, Denisa Golgotă – medalie de aur (sol) şi medalie de argint (sărituri), echipa – medalie de bronz.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Echipa României s-a prezentat la CE de la Berna cu o echipă în care s-a resimţit absenţa gimnastelor mai experimentate, care au probleme de sănătate în această perioadă (Larisa Iordache, Diana Bulimar, Dora Vulcan sau Laura Jurcă), doar Cătălina Ponor având experienţă la nivel înalt.

La ediţia din 2014, echipa României a cucerit medalia de aur, fiind urmată pe podium de Marea Britanie şi Rusia, iar echipa tricoloră de junioare a obţinut, de asemenea, medalia de bronz, după Rusia şi Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.