Jucătoarea Elena-Gabriela Ruse, locul 211 WTA, venită din calificări, a acces, joi, în sferturile de finală ale probei de simplu din cadrul turneului de la Nottingham, cu premii de 250.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ruse a învins-o în optimile de finală pe sportiva elveţiană Viktorija Golubic, numărul 85 mondial, scor 7-6 (3), 4-6, 6-4, în două ore şi 25 de minute.

Meciul s-a disputat în sală pe suprafaţă rapidă, deşi trebuia să se joace pe iarbă, din cauza ploii de la Nottingham.

În runda următoare, Ruse ar putea să o întâlnească pe favorita principală, jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 28 WTA. Aceasta va juca în optimi cu britanica Maia Lumsden, numărul 280 mondial.

La dublu, Monica Niculescu şi Elena-Gabriela Ruse vor juca în primul tur cu echipa Sharon Fichman/Miyu Kato (Canada/Japonia).

Elena-Gabriela Ruse şi-a asigurat un premiu de 6.175 de dolari şi 78 de puncte pentru participarea în calificări şi calificarea în sferturile de simplu.  

La dublu, pentru participarea în primul tur se acordă 960 de dolari şi un punct. Dacă se vor califica în faza următoare (sferturi), Niculescu şi Ruse vor primi 1.820 de dolari şi 60 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.