Egiptul a depus o plângere oficială împotriva Senegalului, în care susţine că echipa naţională a fost victimă a rasismului şi "terorizată" de suporterii gazdelor, la meciul retur din faza a treia a preliminariilor Cupei Mondiale de la Dakar, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, Asociaţia Egipteană de Fotbal (EFA) a anunţat că a depus, înainte de meci, o plângere oficială împotriva forului similar din Senegal la FIFA, la Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), la observatorul meciului şi la oficialul de securitate.

"Echipa egipteană a fost victimă a rasismului după apariţia în tribune a unor bannere ofensatoare care îi vizează pe jucători, în special pe Mohamed Salah. Mai mult, suporterii senegalezi i-au terorizat pe jucătorii egipteni, au aruncat spre ei sticle şi pietre în timpul încălzirii şi au atacat autocarul echipei egiptene, provocând spargerea geamului şi rănirea unor persoane, fapt documentat cu imagini şi videoclipuri ataşate plângerii", a precizat EFA.

Senegalul a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Qatar, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, reprezentativa Egiptului, în manşa a doua a fazei a treia a preliminariilor africane.

După 0-1 în tur, Boulaye Dia a marcat în minutul 3 al meciului de la Diamniadio (lângă Dakar) şi a restabilit egalitatea în cele două manşe. Până la finalul prelungirilor nu s-a mai marcat, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Ţintiţi de lasere din tribune (au asistat 55.000 de spectatori), Mohamed Salah, Zizo şi Mostafa Mohamed au ratat de la 11 metri pentru egipteni, de la care a marcat doar El Solia. De altfel, luminiţele verzi au strălucit pe figurile oaspeţilor pe toată durata partidei.

Nici de la gazde nu au înscris Koulibaly şi Ciss, dar au făcut-o Ismaila Sarr, Dieng şi Sadio Mane, ultimul câlificând naţionala sa la turneul final.

Egiptul a mai pierdut la penaltiuri în faţa Senegalului în acest an, în finala Cupei Africii pe Naţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.