Eddie Howe a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Newscastle, a anunţat, luni, gruparea preluată recent de Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Clubul Newcastle United este încântat să confirme numirea lui Eddie Howe în funcţia de antrenor principal al echipei, cu un contract valabil până în vara anului 2024. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani soseşte pe Tyneside după ce a părăsit AFC Bournemouth în vara anului 2020, punând capăt unei lungi afilieri cu <cherries> ca jucător şi manager de succes. Pe lângă faptul că a strâns peste 300 de apariţii la seniori ca jucător, el a condus AFC Bournemouth prin toate cele patru niveluri ale fotbalului englez, culminând cu cinci ani în Premier League, între 2015 şi 2020", a anunţat clubul din Premeir League.

"Este o mare onoare să devin antrenorul principal al unui club cu statura şi istoria Newcastle United. Este o zi de mândrie pentru mine şi familia mea. Este o oportunitate minunată, dar avem şi multă muncă în faţa noastră şi sunt dornic să intru pe terenul de antrenament pentru a începe să lucrez cu jucătorii", a spus antrenorul de 43 de ani.

Eddie Howe a antrenat Bournemouth între 2008 şi 2020, cu excepţia perioadei 2011-2012, când a pregătit formaţia Burnley.

Newcastle este la retrogradare în Premier League, pe locul 19, penultimul, cu numai cinci puncte în 11 jocuri, la egalitate cu Norwich City, ultima clasată, şi la cinci puncte de Watford, de pe locul 17, care asigură menţinerea în primul eşalon.

Clubul poate spera la un viitor mult mai bun după ce a fost preluat de curând de de Fondul Public saudit de Investiţii (PIF), condus de prinţului moştenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman.

Printre primele măsuri de redresare luate de noii patroni a fost rezilierea contractului antrenorului Steve Bruce, aflat în funcţie din iulie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.