Echipele româneşti au primit în total 2,47 milioane de euro pentru apriticparea în cupele europene, în sezonul 2015/2016, Steaua încasând cea mai mare sumă, 1,18 milioane de euro, a anunţat UEFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steaua a primit 950.00 de euro pentru că a acces în turul al treilea al preliminariilor Ligii Campionilor, fază în care a fost eliminată din principala competiţie continentală, şi 230.000 de euro pentru că a jucat în play-off-ul Ligii Europa.

De asemenea eliminată anul trecut în play-off-ul Ligii Europa, Astra Giurgiu încasează 660.000 de euro. FC Botoşani, care a jucat două tururi preliminare în Liga Europa, a primit 410.000 de euro, iar ASA Târgu Mureş, care a evoluat doar în turul trei preliminar, 220.000 de euro.

La vârful tabelului cu recompense financiare se află Manchester City, semifinalistă a Ligii Campionilor, care a primit 83,8 milioane de euro de la UEFA, mai mult decât câştigătoarea competiţiei, Real Madrid, care a încasat 80 de milioane de euro.

În Liga Europa, finalista FC Liverpool a primit cei mai mulţi bani (37,8 milioane de euro), urmată de Tottenham Hotspur (20,8 milioane) şi Villarreal (16,4 milioane). Campioana acestei competiţii, FC Sevilla, a primit 13,85 de milioane de euro numai pentru Liga Europa, la care se adaugă 21,18 milioane de euro pentru evoluţia din Liga Campionilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.