Jucătorii şi staful echipei Real Madrid au ţinut un minut de reculegere, înaintea antrenamentului de vineri, în memoria fostului internaţional francez şi component al formaţiei madrilene, Raymond Kopa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cei care au avut şansa de a-i fi prieteni i-au văzut pasiunea pentru Real Madrid, gruparea pentru care a devenit o figură legendară. A făcut parte dintr-o echipă unică şi de neuitat, cu un atac unic, cu Kopa, Di Stefano, Rial, Puskas şi Gento, ceea ce i-a permis echipei Real Madrid să devină cea mai bună a tuturor timpurilor", a notat preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, într-un comunicat.

"Este o zi tristă pentru fotbal. Raymond Kopa a fost un jucător excepţional, o inspiraţie pentru generaţii şi un om cu dăruire pentru fotbal", a reacţionat şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a declarat întristat de decesul lui Kopa, "o legendă a fotbalului european".

Fostul internaţional francez Raymond Kopa, câştigător al Balonului de Aur în 1958, a decedat, vineri, la vârsta de 85 de ani.

Kopa a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din 1958, deşi Franţa s-a clasat doar pe locul trei. El a primit în acel an Balonul de Aur, fiind primul francez recompensat cu acest trofeu.

Raymond Kopaszewski a fost fiul unor imigranţi polonezi şi marcat 18 goluri în 45 de meciuri jucate la naţionala Franţei.

Kopa a evoluat în cariera sa la formaţiile Angers (1949-1951), Reims (1951-1956 şi 1959-1967) şi Real Madrid (1956-1959). Cu Reims a câştigat patru titluri şi a fost finalist al Cupei Campionilor Europeni, iar cu Real Madrid a câştigat două titluri şi trei Cupe ale Campionilor Europeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.