Echipa naţională de fotbal a nevăzătorilor va participa, în perioada 18-26 august, la Campionatul European de Fotbal al Nevăzătărilor, care se va desfăşura la Berlin, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naţionala României s-a calificat în cadrul Campionatului European în urma câştigării turneului preliminar organizat la Buzău, în perioada 1-9 aprilie.

Principalul obiectiv al jucătorilor, care vor reprezenta în premieră România într-o astfel de competiţie, este de a se poziţiona între primele 8 echipe de pe continent, lucru care le-ar permite accederea directă în cadrul următorului turneu final. 

Componenţii lotului pentru Campionatul European de la Berlin:  Mihai Nistor, Tiberiu Păun, Florin Kovacs, Adriani Botez, Ionuţ Anton, Alexandru Cucu, Cosmin Calotă, Marius Corolea. Antrenor: Sorin Lăpădatu

În cadrul turneului vor participă doar nevăzători încadraţi la gradul B1 de dizabilitate – cu văz 0%, în afară de portar, care are vedere completă. România va juca în grupă cu Anglia, Italia, Germania şi Franţa, programul meciurilor fiind următorul: 19 august: România – Anglia; 20 august: Italia – România; 21 august:Germania – România; 22 august: România – Franţa;

În pregătirea participării la turneu, componenţii naţionalei nevăzătorilor au efectuat un cantonament de 4 zile la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia şi au avut întâlniri cu selecţionerul Christoph Daum şi cu directorul tehnic al FRF Mihai Stoichiţă, care i-a vizitat în cantonament.

Christoph Daum şi-a exprimat admiraţia faţă de echipa naţională de nevăzători: ”Este incredibil ceea ce au reuşit în doar 3 ani de zile. Să te califici la un turneu final  mi se pare o performanţă foarte mare. Le urez mult succes în cadrul turneului şi să continue ceea ce şi-au propus”, a declarat selecţionerul României în cadrul reuniunii de la Casa Fotbalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.