Artem Dziuba, căpitanul naţionalei Rusiei şi atacant al formaţiei Zenit Sankt Petersburg, i-a răspuns jucătorului ucrainean Vitalii Mikolenko de la Everton, care i-a acuzat pe fotbaliştii ruşi că nu iau atitudine faţă de invadarea Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până de curând, nu am vrut să vorbesc despre evenimentele din Ucraina. Nu pentru că mi-e frică, ci pentru că nu sunt expert în politică. Dar am o idee, la fel ca toţi ceilalţi. Sunt împotriva tuturor formelor de război. Războiul este înfricoşător. Sunt împotriva războiului, dar sunt şi împotriva discriminării pe bază de naţionalitate. Nu mi-e ruşine să fiu rus. Sunt mândru că sunt rus. De ce toată lumea vrea ca politica să fie în afara fotbalului, dar uită asta când vine vorba de Rusia? Repet, războiul este înfricoşător. În situaţii stresante, oamenii îşi arată adevărata esenţă, uneori negativă. Câtă furie, murdărie şi fiere s-a revărsat acum asupra tuturor ruşilor, indiferent de poziţie şi profesie? Acele mii de oameni ce scriu insulte şi ameninţări, staţi la coadă! Este de două ori ciudat să auzi toate acestea de la oameni cărora Rusia le-a dat foarte, foarte mult în viaţa lor. Toate acestea nu fac decât să creeze mai multă negativitate. Războiul se va încheia, dar relaţiile umane vor rămâne. Şi va fi imposibil să dăm lucrurile înapoi. Ţineţi cont de asta. PS. Pentru unii colegi care stau pe fundul lor în vile din Anglia şi spun lucruri urâte: nu ne poate jigni asta, înţelegem totul! Pace tuturor!", a scris el pe Instagram, potrivit presei engleze.

Vitalii Mikolenko a avut o ieşire dură la adresa lui Dziuba, pe care l-a făcut "curvă tăcută", şi a coechipierilor lui, numiţi "capete de rahat", pentru că nu au condamnat public invadarea Ucrainei de către Rusia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.