Grecul de 19 ani Stefanos Tsitsipas, locul 27 ATP, l-a învins, vineri, cu scorul de 3-6, 7-6 (11), 6-4, pe germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 2, calificându-se în semifinalele turneului de 1.000 de puncte de la Toronto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tsitsipas s-a impus după un meci care a durat două ore şi 27 de minute şi după ce a salvat două mingi de meci. Grecul a fost condus cu 6-3, 5-2, dar a revenit spectaculos şi a câştigat o nouă partidă împotriva unui jucător de top, urmând a intra pentru prima dată în Top 20 ATP.

În turul anterior, Tsitsipas a trecut de sârbul Novak Djokovici, locul 10 ATP şi cap de serie numărul 9, câştigătorul de la Wimbledon, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), 6-3.

Stefanos Tsipas a mai învins un jucător din Top 10 ATP la competiţia canadiană, pe austriacul Dominic Thiem, lcoul 8 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-3, 7-6 (6), în turul al doiela. Cu trei "victime" din primii zece tenismeni ai lumii, Tsitsipas devine cel mai tânăr jucător care reuşeşte o asemenea performanţă la un turneu, după Rafael Nadal, în 2006.

În prima lui semifinală de Masters 1.000 din carieră, Tsitsipas va evolua cu sud-africanul Kevin Anderson, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 4, care l-a întrecut, în sferturi, cu 6-2, 6-2, pe bulgarul Grigor Dimitrov, locul 5 şi capd e serie numărul 5.

Înfrângerea lui Zverev, finalist anul trecut, când turneul a avut loc la Montreal, va produce o schimbare importantă în clasamentul ATP. Germanul va pierde locul 3, în favoarea argentinianului Juan Martin del Potro, care se va afla la cea mai bună clasare din carieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.