Dragan Petricevici, antrenorul vicecampioanei en-titre la baschet feminin, Universitatea Cluj, a fost numit, luni, la conducerea tehnică a echipei naţionale, cu care va debuta luna viitoare în preliminariile Campionatului European din 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numirea lui Petricevici a avut loc în şedinţa Consiliului Director al FR Baschet. Tehnicianul bosniac va fi secondat de Vereş Attila. Petricevici, care a condus naţionala interimar la Jocurile Francofoniei (locul 6), îl înlocuieşte în funcţie pe sârbul Miroslav Popov, cu care reprezentativa a ratat calificarea la Eurobasket2017.

Dragan Petricevici are 48 de ani, conduce pentru al doilea sezon formaţia feminină Universitatea Cluj, iar în carieră a mai pregătit echipele ”U” Cluj (masculin, campion în 1996), Poli Iaşi, West Petrom Arad (campion în 2001 şi 2002), CSU Ploieşti (campion în 2004), Farul Constanţa, Elba Timişoara, BC Timişoara şi CSU Sibiu. A câştigat şi Cupa României de trei ori, în 2004, 2010 şi 2015.

La nivel internaţional a pregătit formaţiile MIA Academy Tbilisi (Georgia), Club Africain Tunis (Tunisia) şi Etoile du Sahel, cu ultima câştigând Liga Campionilor Africii (2011), titlul naţional şi Cupa Tunisiei (2012).

La feminin, a mai antrenat pe BC Livas Târgovişte (campion în 2003).

De asemenea, a condus şi naţionala masculină a României în anul 2000.

”Mulţumesc FR Baschet pentru încrederea acordată. Sunt foarte onorat de această numire şi voi face tot ce stă în puterile mele pentru a ne îndeplini principalul obiectiv, calificarea la Campionatul European din 2019. Suntem într-o grupă dificilă, pornim  după calculele specialiştilor cu şansa a treia, dar eu sunt convins că putem să ajungem la turneul final”, a declarat Petricevici după numirea în funcţie.

Primele partide pentru România din preliminariile CE2019 vor avea loc luna viitoare, cu Slovenia şi Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.