Un magistrat spaniol a decis trimiterea în judecată a dosarului transferului atacantului brazilian Neymar de la FC Santos la FC Barcelona, existând suspiciuni de corupţie şi excrocherie în acest caz, informează presa din Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În faţa judecătorilor vor compărea atât jucătorul, părinţii săi, preşedintele FC Barcelona Josep Maria Bartomeu şi fostul conducător al catalanilor Sandro Rosell, cât şi cele două grupări. Aceştia trebuie să depună în solidar o garanţie de 3,4 milioane de euro, a mai stabilit magistratul.

Parchetul spaniol cere o pedeapsă de doi ani de închisoare şi o amendă de 10 milioane de euro pentru starul brazilian al Barcelonei, Neymar, în dosarul transferului său de la FC Santos. Pentru Rosell, se cer cinci ani de închisoare, pentru tatăl fotbalistului, doi ani, iar pentru mama brazilianului, unul.

Neymar şi Barcelona sunt acuzaţi de "corupţie în sectorul privat şi înşelăciune".

Potrivit anchetatorilor, contractul prin care Neymar a primit o plată anticipată 40 de milioane de euro de la Barca, în 2013, pentru a refuza toate ofertele unor cluburi concurente, "a afectat piaţa liberă a transferurilor de jucători de fotbal, împiedicând ca fotbalistul să intre pe piaţă conform regulilor concurenţei libere".

Într-o primă fază, Barcelona a anunţat oficial că transferul jucătorului a costat clubul catalan 57,1 milioane de euro. Însă potrivit autorităţilor spaniole, în realitate el a costat cel puţin 83,3 milioane de euro. Neymar şi FC Barcelona s-au înţeles să ascundă adevărata valoarea a sumei de transfer pentru ca un fond de investiţii brazilian, DIS, care deţinea 40 la sută din drepturile federative ale jucătorului, să primească mai puţini bani din această afacere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.