Sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, şi rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP, vor disputa, duminică, finala turneului Masters de la Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tenismenul sârb şi-a asigurat locul de lider pe final de an calificându-se în ultimul act al Rolex Paris Masters, după ce l-a învins, sâmbătă, pe polonezul Hubert Hurkacz, scor 3-6, 6-0, 7-6 (5).

La rândul său, Medvedev a trecut, cu scorul de 6-2, 6-2, de germanul Alexander Zverev, locul 4 ATP.

Câştigătorul turneului va primi un premiu de 336.030 euro şi 1.000 de puncte ATP, iar învinsul din finală, 187.000 de euro şi 600 de puncte ATP.

Medvedev este deţinătorul trofeului la Paris. În 2021, el a câştigat un prim trofeu de 1.000 de puncte, la Toronto, în luna august.

Djokovici este pentru a şaptea oară în finala de la Paris Bercy. El a câştigat de cinci ori trofeul în Capitala Franţei. Dacă va mai reuşi o dată, sârbul va deveni jucătorul cu cele mai multe titluri de Masters Series, 36, performanţă record pe care acum o împarte cu spaniolul Rafael Nadal.

Scorul întâlnirilor directe dintre cei doi finalişti este de 5-4 în favoarea lui Djokovici. Însă Medvedev i-a produs un moment dureros sârbului, la US Open, reuşind să-l împiedice să facă Marele Şlem şi să devină jucătorul cu cele mai multe grand slam-uri câştigate în carieră. Rusul s-a impus cu 6-4, 6-4, 6-4 şi l-a lăsat pe Djokovici cu trei trofee majore anul acesta, la Australian Open, French Open şi Wimbledon, şi cu 20 de grand slam-uri în palmares, la egalitate cu Rafael Nadal şi elveţianul Roger Feder.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.