Jucătoarea ucraineană Daiana Iastremska, venită din calificări, îşi continuă parcursul de vis la Australian Open, ea calificându-se miercuri în semifinale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportiva în vârstă de 23 de ani a obţinut a opta victorie la Melbourne în ultimele trei săptămâni, învingând-o pe Linda Noskova, în vârstă de 19 ani, cu 6-3, 6-4, pentru a ajunge pentru prima dată în penultimul tur al unui turneu de grand slam.

Iastremska, fostă nr. 21 mondial, în prezent pe locul 93, este a cincea jucătoare venită din calificări în Era Open şi care ajunge în semifinalele unui turneu de grand slam şi a doua care reuşeşte acest lucru la Australian Open, după Christine Dorey în 1978. Trei dintre ele au reuşit acest lucru în acest deceniu. Emma Răducanu din Marea Britanie a luat cu asalt celebrul titlu la US Open în urmă cu doi ani venită din calificări, iar argentiniana Nadia Podoroska a ajuns în semifinale la Roland Garros în 2020.

A cincea ucraineancă care a ajuns vreodată în sferturile de finală ale unui turneu de grand slam, sportiva originară din Odesa va fi acum a doua, după Elina Svitolina, care va juca într-o semifinală. Ea se va confrunta joi seară cu Zheng Qinwen, cap de serie nr. 12, sau cu Anna Kalinskaya.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.