Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, joi, că speră federaţia va avea o înţelegere amiabilă cu Tomas Ryde, fostul selecţioner, căruia îi succede în funcţie Bogdan Burcea. Dedu a precizat că locul 12 ocupat de naţionala feminină la CM este “mai mult decât meritoriu”, având în vedere problemele care au existat, şi că Ryde este un câştig pentru handbalul românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Dedu a mai afirmat că Bogdan Burcea i-a inspirat multă încredere şi aşteaptă mult de la antrenor. El a adăugat însă şi că se teme că nu se va reuşi “coagularea” unei echipe în timpul scurt de până la turneuln preolimpic din Muntenegru.

“Eu cu Tomas, pe care îl respect mult de tot, şi personal îi mulţumesc pentru ce a adus în România, o să am o discuţie - relaţia dintre noi este foarte bună - şi sper să avem o înţelegere amiabilă. Tomas Ryde este un câştig pentru handbalul românesc, eu sunt foarte mulţumit şi în condiţiile date, cu cazul de doping pe care îl cunoaşteţi, cu Cristina care n-a jucat nouă luni de zile - şi s-a autodepăşit ea, alte jucătoare care nu sunt în forma care le-au consacrat, după mine locul 12 este mai mult decât meritoriu. Datoria noastră este să găsim soluţii să multiplicăm şansele de calificare la turneul din Muntenegru. Mi-a dat multă încredere optimismul domnului antrenor Burcea. Aştept foarte mult de la dânsul.  Nu mi-e frucă de Norvegia, nu mi-e frică de Muntenegru. Mi-e frică că nu reuşim să coagulăm o echipă într-un timp atât de scurt”, a spus Dedu.

Alexandru Dedu a declarat că noul staf va avea cpntract până la sfârşitul anului. “Consiliul de Administraţie a fost de acord ca Tomas Ryde să nu mai fie antrenorul echipei naţionale, antrenorul echipei naţionale să fie Bogdan Burcea, care îşi va alcătui staful. Staful urmează să fie validat de către Consiliul de Administraţie mâine, printr-un email trimis către membri. Mi-a fost propus astăzi de dimineaţă de către domnul Burcea, urmând să fie validat sau să nu fie validat de Consiliul de Administraţie domnul Robert Licu (n.r. – ca secund), care este în proces de obţinere a licenţei master coach. Bogdan Burcea va rămâne şi antrenorul Craiovei. Contractul cu noul staf va fi până pe 31 decembrie, pentru că suntem  într-un proces de calificare la Campionatul European, urmând ca după să facem ceea ce ne dorim cu toţii, să avem un antrenor pentru un întreg ciclu olimpic”.

Bogdan Burcea a fost ales, joi, în unanimitate, în şedinţa Consiliului de Administraţie al FR Handbal, în funcţia de antrenor al naţionalei feminine, o premieră pentru tehnicianul care la nivel de club a câştigat Cupa EHF cu SCM Craiova în 2018.

La selecţionata feminină, Bogdan Burcea îi succede suedezului Tomas Ryde, care a renunţat la 6 ianuarie la echipa naţională, la presiunea antrenorilor din Liga Naţională şi după prezentarea raportului CM2019.

Naţionala de handbal feminin a României a ocupat locul 12 la CM din 2019, la Tokyo, dar a obţinut participarea la turneele preolimpice, datorită locului 4 ocupat la CE din 2018.

Turneul preolimpic 3, la care va juca şi România, este programat între 20-22 martie, în Muntenegru. Adversare: Norvegia, Muntenegru şi Kazahstan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.