Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit miercuri, a adoptat mai multe decizii, între care şi cea conform căreia U Craiova 1948 Club Sportiv SA poate folosi în competiţii denumirea Universitatea Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârile C.Ex. Al FRF:

– Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea U Craiova 1948 Club Sportiv SA de a folosi în competiţii denumirea Universitatea Craiova, cu menţiunea că în situaţia în care apare o hotărâre judecătorească care sa anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii, clubul solicitant să revină de îndată la participarea în competitii sub denumirea acestuia astfel cum este aceasta înscrisă în evidenţele Registrului Comerţului.

–  Ia act de alegerea domnului Auraş Braşoveanu în funcţia de membru al Comitetului Executiv al FRF, reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a, conform Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga a 2-a, desfăşurată la data de 3 iulie 2019.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile finale, ale participării Echipei Naţionale de Tineret a României la Turneul Final EURO U21 2019.

– Aprobă cu unanimitate de voturi schimbările de denumire ale următoarelor cluburi astfel:

Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa schimbă denumirea în Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa;

FC Viitorul Constanţa SA schimbă denumirea în Fotbal Club Viitorul Constanţa SA;

Fotbal Club R Bucureşti SA schimbă denumirea în Fotbal Club Rapid 1923 SA.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca cluburile de drept public din Liga a 2-a pot cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competitional anterior obţinerii dreptului de promovare (pentru evitarea oricărui dubiu cesiunea se poate face în pauza competiţională anterioară sezonului 2019/2020, clubul de drept privat având drept de promovare la finalul sezonului 2019/2020).

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca, în situaţia în care un club de drept public din Liga a 2-a se regăseşte, la finalul sezonului competitional, pe un loc promovabil sau pe un loc care îi dă dreptul să participe la un baraj pentru promovare, acest drept revine echipei cel mai bine clasate în acelaşi eşalon competitional, dar situată cel mult pe locul 6 şi care îndeplineşte toate celelalte condiţii prevăzute de ROAF (de ex. deţine licenţă de participare în Liga 1).

– Aprobă cu unanimitate de voturi clasamentele şi rezultatele finale ale competiţiilor naţionale de juniori în conformitate cu Referatul Departamentului Competiţii al FRF.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul competitional al Campionatului Naţional U16.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modelul de declaratie de interese ce urmează a fi completat anual de arbitri, observatorii de arbitri şi delegaţii de joc.

– Omologhează cu unanimitate de voturi rezultatele jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul 2019/2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi prelungirea mandatului organismelor jurisdicţionale ale FRF până la data de 31 august 2019.

– Aprobă cu majoritate de voturi (1 vot împotrivă) măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermdiul cluburilor cu echipe participante în Campionatul Naţional Liga I.

– Aprobă cu unanimitate de voturi măsurile de dezvoltare a academiilor de copii şi juniori pentru cluburile cu echipe participante în Campionatul national Liga 1, respectiv cluburile cu echipe participante în Liga 1 să nu poată participa în cadrul Ligii 1 (să nu obţină Licenţa) începând cu sezonul 2021-2022, dacă nu obţin cel puţin 60 de puncte la clasificarea academiei de copii şi juniori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi lista de observatori de arbitri pentru Liga a 2-a, sezonul 2019/2020.

– Ia act de prezentarea domnului Felix Grigore, Manager Departament Competiţii FRF cu privire la stadiul dezvoltării la nivel de copii şi juniori al cluburilor cu echipe participante în Liga a 3-a.

– Împuterniceşte Comitetul de Urgenţă ca, în situaţia în care clubul din Făgăraş obţine cele 3 avize necesare prevăzute în art. 38 alin. 5 din ROAF, acesta să aprobe participarea clubului în Competiţiile de juniori U19 şi U17.

– Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa nominală a Comisiei Tehnice pentru sezonul 2019/2020. Componenţa nominală a Comisiei rămâne nemodificată, numindu-se şi 2 secretari ai Comisiei în persoana domnilor Răzvan Rotaru şi Valentin Sinescu.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art 1 alin. 3 din ROC fotbal în sală astfel:

Termenul limita pentru depunerea documentelor de afiliere la FRF este pana la data de 31 iulie a anului competitional.

Pentru a fi afiliate la FRF cluburile de fotbal in sala trebuie sa participe cu cel putin 1 echipa in competitiile de futsal seniori. 

Cluburile care sunt deja afiliate la FRF si nu indeplinesc conditia de mai sus, vor trebui sa o respecte incepand cu sezonul competitional 2020-2021.

Incepand cu sezonul 2020-2021, pentru a fi afiliate la FRF, cluburile de fotbal in sala trebuie sa participe cu cel putin 1 echipa de seniori si 1 echipa de juniori in competitiile de fotbal în sală.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art 12 alin. 3 lit. a teza a 2-a şi a 3-a din ROAF în sensul că ora 18.00 se înlocuieşte cu ora 14.00, astfel încât modificarea orei de începere a jocurilor din Liga a 2-a cu excepţia jocurilor televizate va fi 11.00 – 14.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.