Decizia autorităţilor australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici se amână, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz, informează abc.net.au.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul ministrului Imigraţiei Alex Hawke a anunţat că a primit documente suplimentare care au schimbat durata pentru ca o decizie să fie luată.

"Avocaţii domnului Djokovici au furnizat recent documente suplimentare lungi şi documente justificative, despre care se spune că sunt relevante pentru posibila anulare a vizei domnului Djokovici. Bineînţeles, acest lucru va afecta perioada de timp pentru o decizie", a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Alex Hawke.

La 4 ianuarie, Novak Djokovici, locul I ATP, a anunţat că a primit permisiunea de a participa la Australian Open, competiţie la care este deţinătorul trofeului, pe baza unei scutiri medicale.

El a sosit în ţara de la Antipozi a doua zi şi forţele australiene de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi până la plecarea sa.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Participarea lui la Australian Open mai era ameninţată de faptul că ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, avea posibilitatea de a decide o nouă anulare a vizei jucătorului.

În declaraţiile acordate la intrarea în ţară, Djokovici le-a spus ofiţerilor poliţiei de frontieră că a fost testat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 la 16 decembrie. Presa internaţională a prezentat imagini care au arătat faptul că sportivul a participat la 17 şi 18 decembrie la evenimente publice, fără a purta mască, deşi era infectat cu coronavirus.

În plus, autorităţile australiene au decis să reexamineze documentele completate de numărul 1 mondial pentru a ajunge la Melbourne. Djokovici a scris într-un formular că nu a călătorit în afara ţării sale în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el a părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania în perioada Anului Nou.

Miercuri, Novak Djokovici a recunoscut că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.