Căpitanul echipei Fiorentina, Davide Astori, a fost condus pe ultimul drum, joi, la slujba de înmormântare fiind prezenţi fotbalişti de la toate echipele din Serie A, dar şi Ianis Hagi şi Ciprian Tătăruşanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre personalităţile fotbalului prezente la slujba de la basilica Santa Croce din Florenţa s-au numărat şi Francesco Totti, Radja Nainggolan, Filippo Inzaghi, Simone Inzaghi şi Gianluigi Buffon. În piaţa Santa Croce s-au aflat peste 10.000 de fani.

FOTO: facebook.com
FOTO: facebook.com

La startul ceremoniei, fratele lui Davide Astori, Marco Astori, le-a mulţumit tuturor celor care au venit să îl conducă pe fotbalist pe ultimul drum. “Vă mulţumesc că aţi venit, aţi arătat cât de mult îl iubiţi pe Davide al meu. Nu am cuvinte”, a spus Marco Astori, aplaudat de fanii strânşi în piaţa Santa Croce.

Croatul Milan Badelj a citit apoi un mesaj pentru Astori, cu ochii în lacrimi: “Mama ta, tatăl tău trebuie să ştie că nu au greşit absolut nimic cu tine. Eşti fiul şi fratele pe care şi l-ar dori oricine, eşti cel mai bun coleg de echipă la care poate visa un jucător atunci când îşi începe cariera. Cum să uităm râsul tău, glumele tale? (…) Davide, un om cu O mare. Dimineaţa, în sala de fizioterapie, mereu tu erai cel care aprindea lumina. Pentru noi tu eşti lumina. Mulţumim, Davide”, este o parte a mesajului citit de Badelj.

În momentul în care sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Astori a fost scos din bazilică, toţi cei din piaţă au cântat imnul Fiorentinei.

Davide Astori a murit săptămâna trecută, la vârsta de 31 de ani, la Udine, unde se afla cu Fiorentina pentru un meci din Serie A. Conform rezultatelor autopsiei, Astori a murit din cauze naturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.