David Popovici - înot, Cătălin Chirilă - canoe şi Vlad Dascălu - ciclism sunt beneficiarii burselor olimpice oferite pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, informează COSR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bursele, în valoare de 1.500 dolari, se acordă lunar, până în iulie 2024 şi sunt atribuite sportivilor prin intermediul Solidarităţii Olimpice.

Contractele tripartite au fost semnate, joi, la Casa Olimpică, în prezenţa preşedintelui COSR Mihai Covaliu, a secretarului general George Boroi şi a reprezentanţilor celor trei federaţii naţionale: Florin Popescu - vicepreşedinte FR Kaiac-Canoe, Alexandru Ciocan - preşedinte FR Ciclism şi Matei Giurcăneanu - secretar general FR Nataţie şi Pentatlon Modern.

”Drumul spre Paris a început, dar pandemia a făcut să nu ne dăm seama că de fapt a trecut deja un an din pregătirea acestor Jocuri. Acum suntem concentraţi pe tot ceea ce înseamnă evaluare, susţinere, pregătire şi solidaritate. COSR, prin Comitetul Internaţional Olimpic şi Solidaritatea Olimpică, susţine sportivii, antrenorii şi tot ceea ce înseamnă staff tehnic pentru pregătirea în condiţii optime a participării la Jocurile Olimpice. Mă bucur că azi îi avem aici pe cei trei muschetari David Popovici, Vlad Dascălu, şi Cătălin Chirilă, sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu rezultate foarte bune. David Popovici a fost la o unghie de medalia de bronz, Cătălin Chirilă la un ciot de barcă de medalie, iar Vlad Dascălu a venit la o pedală de podium. Sunt trei sportivi în care ne punem încrederea totală, sută la sută şi azi parafăm cu ei acest contract tripartit, împreună federaţie, sportivi şi COSR. Vă doresc să visaţi la medalia olimpică şi să faceţi tot ce depinde de voi pentru a urca pe podium la Paris”, a spus preşedntele COSR.

Cei trei sportivi au mulţumit celor le sunt alături, au punctat importanţa echipei din spatele lor şi au promis că vor lupta pentru visul lor.

"La mine e foarte simplu, ştiu că nu aş fi putut ajunge aici fără oameni care să mă susţină. Mă bucur extrem de tare că am oamenii potriviţi lângă mine. Şi vreau să le mulţumesc că sunt atât de puternic şi că mă susţin în drumul meu către Jocurile de la Paris şi nu numai pentru că avem planuri măreţe", a declarat David Popovici, 17 ani, locul 4 la JO Tokyo 2020, sportiv antrenat de Adrian Rădulescu.

"Jocurile de la Tokyo au reprezentat prima mea experienţă... chiar dacă am încheiat pe locul 7, am fost destul de aproape, la câteva secunde. Dar sper ca la Paris să pot lupta pentru o medalie cât mai strălucitoare", a promis Vlad Dascalu, 24 de ani, locul 7 la JO Tokyo 2020, antrenat de Gadepa Paulo De la Fuente.

"La Jocurile Olimpice de la Tokyo am învăţat multe lecţii. Fiind destul de tânăr, participarea de acolo a fost o rampă de lansare foarte bună şi pot promite că voi face tot ce îmi stă în puteri să urc pe o treaptă cât mai înaltă a podiumului olimpic. Acesta este visul meu de când m-am apucat de acest sport şi nu mă împiedică nimic să lupt pentru el", a spus hotărât Cătălin Chirilă, 23 ani, locul 5 la JO Tokyo 2020, antrenat de Florin Popescu

CIO a mărit bugetul alocat Solidarităţii Olimpice pentru ciclul olimpic 2021-2024 la 590 milioane de dolari.

Scopul Solidarităţii Olimpice este de a oferi asistenţă tuturor Comitetelor Olimpice Naţionale pentru programele de dezvoltare a sportivilor, în special a celor care au cele mai mari nevoi în acest sens. Programele prioritizează dezvoltarea sportivului, dar şi formarea antrenorilor şi administratorilor sportivi şi promovarea valorilor olimpice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.