Danil Kviat (Toro Rosso) a fost sancţionat cu o penalizare de cinci secunde la Marele Premiu de Formula 1 al SUA, pentru un acroşaj cu mexicanul Sergio Perez (Racing Point), astfel că pilotul rus a pierdut punctul aferent locului 10 ocupat la finalul cursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost declasat până pe locul 12, iar locul 10 i-a revenit lui Perez, în timp ce locul 11 finlandezului Kimi Raikkonen (Alfa Romeo).

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat al şaselea titlu de campion mondial în Formula 1, al treilea consecutiv, după ce a ocupat locul al doilea în Marele Premiu al SUA, desfăşurat, duminică, pe circuitul de la Austin. Cursa a fost câştigată de coechipierul său, Valtteri Bottas, plecat din pole position, iar al treilea a fost olandezul Max Verstappen (Red Bull), al treilea şi la start.

Charles Leclerc (Monaco) a fost singurul pilot Ferrari care a încheiat cursa americană, pe locul 4, pentru că germanul Sebastian Vettel, coechipierul lui, plecat de pe locul al doilea al grilei, a abandonat în turul 8/56, din cauza cedării unei suspensii.

Alexander Albon (Thailanda) de la Red Bull a trecut linia de sosire al cincilea, înaintea australianului Daniel Ricciardo (Renault), clasat al şaselea.

Pe locurile 7-9 s-au clasat în ordine britanicul Lando Norris (McLaren-Renault), spaniolul Carlos Sainz (McLaren-Renault) şi germanul Niko Hulkenberg (Renault).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.