Directorul sportiv al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat că din punctul său de vedere în cazul în care va mai exista vreo abatere a jucătorilor trimişi miercuri la echipa a doua va înceta "convieţuirea" cu aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La următoarea abatere? Va fi foarte grav pentru ei, e clar. Din punctul meu de vedere o convieţuire între cele două părţi nu cred că va mai exista. Noi vrem, îi ajutăm, facem tot ce depinde de ei. Problema este să vrea şi ei. Dacă faci meseria asta de fotbalist fă-o, dar fă-o foarte bine", a spus Dănciulescu la Digi Sport.

Oficialul dinamovist a precizat că speră ca jucătorii să se maturizeze cât mai repede după această "pată neagră" pe imaginea lor şi a clubului. "Sunt probleme destul de mari la echipă, nu credeam că se pot întâmpla lucruri de genul acesta. Clubul sub nicio formă nu este de acord cu ce au făcut cei patru. Ei trebuie să suporte consecinţele în continuare. Vor fi trimişi la echipa a doua. Mai departe Cosmin (Contra) va fi omul care va decide dacă vor reveni la prima echipă vreodată sau mai devreme sau mai târziu. E clar că nu este un lucru cu care să ne mândrim, e o pată neagră pe imaginea şi a lor personal, şi a clubului, dar eu sper ca asta să fie ultima chestie pe care o fac de genul acesta şi să se maturizeze un pic mai repede. Din punctul meu personal de vedere şi al clubului am făcut maximum ce putem face pentru aceşti jucători. Mai departe, să fiu paznic şi în afara gazonului nu pot. În aceşti trei ani de zile, trei ani şi jumătate, am încercat să îi explic în special lui Patrick, şi celorlalţi jucători, din experienţele pe care le-am avut eu, din experienţele pe care le-au avut colegii mei, dar dacă ei nu procesează şi nu asimilează aceste informaţii aşa cum ar trebui să le asimileze. Toţi le asimilează în incinta stadionului, după ce au ieşit din stadion anturajul şi probabil alte probleme sunt mult mai puternice şi atrag lucrurile de genul acesta", a afirmat el.

Ionel Dănciulescu a menţionat că jucătorii sancţionaţi au calitate extraordinară, dar ceea ce au făcut "nu îşi are locul la o echipă profesionistă". "Sunt tot felul de tentaţii. În trecut, când jucam eu, probabil nu erau asemenea lucruri, dar chestia asta trebuie să te şi facă să te maturizezi la un moment dat, pentru că dacă nu reuşeşti să te maturizezi cât mai repede timpul trece pe lângă tine. Şi ei trebuie să îşi facă ordine un pic în viaţă, să  îşi fixeze obiective, să aibă nişte priorităţi în viaţă, pentru că timpul nu lucrează în favoarea lor. Sper ca asta să fie ultima dată când greşesc de maniera asta. Îi înţelegem, sunt jucătorii noştri, ţinem foarte mult la ei, sunt jucători cu calitate extraordinară, dar lucruri de genul acesta nu îşi au locul la o echipă profesionistă", a adăugat Dănciulescu.

Florenntin Petre, tatăl unuia dintre jucătorii trimişi la echipa a doua, Patrick, a declarat, tot la Digi Sport, că tot ce s-a întâmplat este o problemă generală a tinerilor de acum. 

"Din ce văd eu, nu a luat lucrurile corect, cum ar trebui să le ia. Acum nu trebuie să dăm cu noroi în calităţile lui. Are o atitudine destul de bună ca fotbalist. Ce fac ei - şi aici nu mă refer doar la el, ci şi la ceilalţi tineri din România - nu îi ajută cu nimic pentru viitor. S-au aflat acum, dar sunt de foarte mult timp. E o problemă generală a tinerilor de acum, pe care o ştiu foarte bine şi Claudiu (Niculescu), şi Nicolae (Dică). Făceam şi noi, dar noi o făceam mai inteligent. Dacă vrei să faci ceva în România, trebuie să dai afară cam 80 la sută dintre tinerii fotbalişti. Nu vorbesc numai de Patrick. Nu e o situaţie foarte roz. Ei sunt fraieri, că nu ştiu să se distreze, nu ştiu să bea, nu ştiu să se antreneze. De aia suntem unde suntem. Când mă duceam la antrenament, eu respectam alea două ore de antrenament ca pe icoana din perete. Ei se gândesc să termine cât mai repede. Când merg cu autocarul, deschid telefonul. Când ajung în vestiar, trec direct pe telefon. Nu au nici măcar o clipă de relax, după antrenament", a spus fostul fotbalist.

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Daniel Isăilă, a decis să-i excludă din lot pe jucătorii dinamovişti Ionuţ Nedelcearu, Alin Dudea, Patrick Petre şi Vlad Olteanu, ultimul împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe, care au comis abateri disciplinare grave.

Potrivit dolce-sport.ro, cei patru fotbalişti au consumat băuturi alcoolice în avionul cu care au călătorit în Spania.

Miercuri, oficialii grupării Dinamo Bucureşti au decis ca Ionuţ Nedelcearu, Patrick Petre şi Alin Dudea să fie trimişi la echipa a doua. Cei trei jucători dinamovişti şi Vlad Olteanu vor fi sancţionaţi şi financiar.

Cei patru fotbalişti au revenit miercuri seară din Spania, unde naţionala de tineret a României efectuează un stagiu de pregătire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.