Echipa naţională a Coreei de Sud a învins vineri reprezentativa Portugaliei, scor 2-1, şi s-a calificat în optimile Cupei Mondiale alături de lusitani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După două victorii, Portugalia a deschis repede scorul în meciul disputat împotriva Coreei de Sud. Ricardo Horta a înscris din centrarea lui Dalot, în minutul 5. Sud-coreenii au avut un gol anulat pentru ofsaid, la Jin Su-Kim (min. 17), dar au egalat în minutul 27, prin Kim Young-Gwon, care a trimis în plasă un balon ricoşat din Cristiano Ronaldo. Asiaticii au căutat golul victoriei şi l-au găsit în minutul 90+1, când Son Heung-Min a atras după el fundaşii portughezi oferind o pasă de geniu pentru Hwang Hee-Chan care l-a învins pe Diogo Costa şi meciul s-a încheiat cu victoria Coreei de Sud, 2-1.

Portugalia se califică în optimi de pe primul loc al grupei H, cu 7 puncte, urmată de Coreea de Sud, cu patru puncte, dar golaveraj mai bun decât al uruguayenilor.

În celălalt meci, Ghana a ratat un penalti, în minutul 21, prin Andre Ayew, iar Uruguay a deschis scorul cinci minute mai târziu prin Giorgian  De Arrascaeta, acesta trimiţănd în plasă o minge respinsă de portarul ghanez la un şut al lui Luis Suarez. În minutul 32 Luis Suarez i-a pasat aceluiaşi De Arrascaeta care a înscris pentru 2-0. Uruguayenii au cerut un penalti în minutul 58, la duelul dintre Amartey şi Darwin Nunez, dar, după consultarea VAR, arbitrul a decis că nu este cazul să dicteze lovitură de pedeapsă. În cele din urmă Uruguay a învins cu 2-0, celeştilor lipsindu-le un gol pentru a merge mai departe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.