ATP, care se ocupă de circuitul profesionist de tenis masculin, şi-a unit forţele luni, pentru prima dată în istorie, cu organizatorii Cupei Davis, în încercarea de a facilita participarea celor mai buni jucători la competiţia pe echipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cupa Davis va intra astfel în calendarul ATP din 2023 „în săptămânile 5, 37 şi 47”, iar circuitul profesionist, aflat în conflict cu competiţia pe echipe, o va promova acum, potrivit unui comunicat de presă al ATP, citat de lefigaro.fr.

"Această integrare îi va ajuta pe jucători să-şi planifice programul anual atunci când vor fi selecţionaţi cu echipa naţională”, se menţionează în comunicat, precizând că faza finală a Cupei Davis, s-ar menţine „în formatul actual” cu un total pentru jucători „de 15 milioane de dolari în 2023”.

ATP, Federaţia Internaţională (ITF) şi Kosmos Tennis (proprietarul Cupei Davis) consideră acest acord drept „o alianţă strategică fără precedent pentru a susţine Cupa Davis”.

Conform termenilor acordului, ATP primeşte două dintre cele şase locuri într-un nou comitet de organizare, la egalitate cu ITF şi Kosmos.

Neglijată treptat de cei mai buni jucători din lume, Cupa Davis şi-a schimbat formula în 2019 după preluarea de către Kosmos, toate echipele calificate în faza finală adunate timp de o săptămână în acelaşi oraş (Madrid) .

De atunci şi-a schimbat din nou formula, cu, în 2022, o etapă a grupelor împărţită în patru oraşe în septembrie, apoi un tabel cu eliminare directă - sferturi de finală, semifinale şi finală - la sfârşitul lunii noiembrie la Malaga (Spania).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.