Cu opt zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Tokyo a înregistrat, joi, un număr record de infectări cu noul coronavirus pentru ultimele şase luni, 1.308 cazuri, informează EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul metropolitan din Tokyo a raportat peste 1.000 de cazuri zilnice de infectare pentru a doua zi consecutivă, numere pe care capitala nu le mai înregistrase de şase luni. Tendinţă de infectare este una ascendentă de aproape o lună.

Oraşul Tokyo se confruntă cu o revenire în număr mare a cazurilor de infectare începând de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul japonez să declare starea de urgenţă în Capitală pentru a preveni răspândirea virusului.

După declararea stării de urgenţă în oraşul gazdă a Jocurilor Olimpic, comitetul de organizare, autorităţile locale şi guvernul japonez au anunţat decizia de a ţine competiţia cu porţile închise. Deşi iniţial capacitatea la locurile de concurs fusese limitată la 10.000 de persoane şi prezenţa vizitatorilor străini a fost interzisă ca măsură preventivă, în cele din urmă sportivii vor concura fără public în tribune.

Starea de urgenţă actuală din Tokyo este a patra declarată de la începutul pandemiei şi este valabilă din 12 iulie până în 22 august, suprapunându-se peste evenimentului sportiv internaţional, a cărui deschidere este programată la 23 iulie. Pe lângă desfăşurarea cu tribunele goale, jocurile vor avea loc cu restricţii fără precedent pentru toţi sportivii participanţi, care vor include limitarea deplasărilor lor în zona olimpică şi monitorizarea constantă a stării lor de sănătate, printre alte măsuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.