Formaţia CSU Craiova a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa FCSB, într-un meci din etapa a XII-a a Ligii I, la care a fost omagiat Ilie Balaci. Oaspeţii au jucat în inferioritate numerică pe final, Junior Morais fiind eliminat, iar Cristian Bălgrădean a apărat un penalti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au marcat Elvir Koljic ’50 şi Matteo Fedele ’72 pentru craioveni, respectiv Renato Kelic ‘8 (autogol) pentru FCSB.

0-1: Kelic a trimis în plasă mingea respinsă de Pigliacelli în faţă după un şut al lui Coman.

1-1: Koljic a egalat din alunecare, din şase metri, după o pasă de la Bărbuţ.

2-1: Fedele a marcat cu un şut din afara careului.

În minutul 87, Cristian Bălgrădean a apărat un penalti executat de Koljic, acordat după un henţ în careu al lui Junior Morais. Junior Morais a fost eliminat.

În prima repriză, în minutul 40, Bălgrădean a avut nevoie de îngrijiri după ce a fost lovit în cap de o monedă aruncată din tribună.

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Donkor, Kelic, Bancu - Fedele, Mateiu – Bărbuţ (Meza Colli ’65), Mitriţă (Tiago Ferreira ‘90+5), Mihăilă (Burlacu ’85) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Filip, Jr. Morais - Ov. Popescu (Teixeira ’60), Nedelcu - Man, Tănase (Moruţan ’46), Coman (Rusescu ’76) - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Mateiu ’44, Fedele ‘45+2, Briceag (pe banca de rezerve) ’58, Martic ‘90+4 / Tănase ’30, Nedelcu ‘45+2, Benzar ‘90+2

Cartonaş roşu: Junior Morais ‘86

Arbitri: Marcel Bîrsan – Mircea Mihail Grigoriu, Marius Nicoară – Iulian Dima

Observatori: Corneliu Fecioru, Mihai Stancu

Pe ecranele din stadionul Ion Oblemenco s-au prezentat în ora dinainte de startul jocului imagini cu Ilie Balaci. În sectorul oficial al arenei, a fost lăsat un scaun liber, pe care a fost pus un tricou cu numărul 8, şi au fost aprinse candele.

Înaintea partidei, s-a ţinut un moment de reculegere pentru Ilie Balaci, iar spectatorii au aprins luminile telefoanelor mobile. Şi fanii FCSB prezenţi pe stadion au scandat numele lui Balaci şi au respectat momentul de reculegere.

Jucătorii FCSB şi ai gazdelor, precum şi arbitrii au intrat pe teren cu tricouri cu chipul fostului fotbalist craiovean peste echipamentul de joc. Toţi fotbaliştii au evoluat cu câte o banderolă neagră pe braţ.

Meciul a fost oprit în minutul 8, la scorul de 0-1, pentru ca spectatorii să-i aducă un omagiu fostului internaţional Ilie Balaci, decedat duminică dimineaţă. În cea mai mare parte a carierei lui de fotbalist, Balaci a purtat numărul 8 pe tricou. Fanii, care au umplut în totalitate arena din Craiova, au aplaudat şi au aruncat flori pe teren. "Ilie Balaci, de la 8 la infinit", a fost mesajul afişat de un banner.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.