Declaraţiile publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, inclusiv cele referitoare la relaţia cu Federaţia Română de Fotbal, au fost făcute în nume personal, contrar procedurilor legale şi nu au avut mandatul CSA Steaua Bucureşti, precizează un comunicat al grupării din Bulevardul Ghencea, remis agenţiei News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ofiţerul nu are prevăzute în fişa postului şi nu i-au fost delegate atribuţii din domeniul informării publice. În calitatea sa de consilier juridic al CSA, locotenent-colonelul Florin-Costel Talpan are doar mandat de reprezentare juridică a clubului sportiv în relaţia cu instanţele de judecată, în procesele în care clubul este parte. Punctele de vedere oficiale ale CSA sunt comunicate exclusiv prin Biroul relaţii publice, structura clubului specializată şi mandatată în acest sens, conform regulamentelor militare  în vigoare. Având în vedere constatările Corpului de control şi inspecţie care, prin raportul înaintat ministrului apărării naţionale în luna februarie a reţinut faptul că locotenent-colonelul Talpan <nu a fost mandatat să exprime poziţiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN>, precum şi declaraţiile publice ulterioare ale ofiţerului, realizate în aceleaşi condiţii, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan a fost sancţionat disciplinar, de către comandantul clubului, în data de 4 aprilie 2017. Prin urmare, declaraţiile publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, inclusiv cele referitoare la relaţia cu Federaţia Română de Fotbal, au fost făcute în nume personal, contrar procedurilor legale şi nu au avut mandatul CSA Steaua Bucureşti. Procedurile administrative şi juridice privind măsurile de protecţie şi valorificare a mărcii Steaua Bucureşti, bun patrimonial aflat în domeniul public al statului, vor continua, conform cadrului legal în vigoare", se arată în comunicatul citat.

Marţi, consilierul juridic şef al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Florin Talpan, i-a cerut demisia de onoare preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, pentru faptul că acesta a permis ca un club neafiliat, FCSB, să aibă aceleaşi drepturi ca un unul afiliat la Federaţia Română de Fotbal. Talpan a susţinut că, din punct de vedere legal, FCSB, gruparea patronată de Gigi Becali, nu există în Liga I, astfel că meciul cu Dinamo, de duminică, nu trebuia să se dispute, iar următoarele partide din play-off trebuie câştigate la masa verde, cu 3-0, de adversarele formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf.

Juristul CSA a precizat că FRF funcţionează ilegal, astfel că decizia Comietului Executiv din data de 30 iulie, prin care s-a aprobat schimbarea denumirii FC Steaua în FCSB, este nulă.

Talpan l-a mai acuzat pe Bulreanu de faptul că sfidează deciziile instanţelor de judecată, declarând că FCSB este continuatoarea Stelei, afirmaţie care manipulează suporterii.

Florin Talpan a cerut Ministerului Tineretului şi Sportului să efectueze un contrul la Federaţia Română de Fotbal, prin care să fie verficate situaţia afilierilor, cheltuirea banilor proveniţi de la UEFA şi FIFA şi respectarea legislaţiei. 

În ianuarie, Florin Talpan l-a acuzat pe comandantul interimar al CSA Steaua, Cristian Petrea, de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, de acţiune contrar intereselor statului român şi ale Armatei Române şi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pentru că se opune punerii în aplicare a deciziei Curţii de Apel în litigiul cu FC Steaua, prin refuzul de a semna notificările către FRF, LPF şi ONRC.

Însă Corpul de Control şi Inspecţie al MApN nu a identificat situaţii de obstrucţionare a activităţii juristului CSA, Florin Talpan, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, aşa cum s-a plâns el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.