CSA Steaua a confirmat, într-un comunicat, faptul că sportiva Maria Boldor a fost suspendată provizoriu pentru dopaj şi a precizaat că floretista a cerut analiza eşantionului B. În aşteptarea rezultatelor finale, s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi, a precizat clubul bucureştean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenţiei Naţionale Anti Doping, privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Maria Boldor este componentă a lotului olimpic de scrimă a României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alţi sportivi, care au potenţial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A. Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă a cerut efectuarea de teste pe eşantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi.

Clubul Sportiv al Armatei susţine un sport curat, fără dopaj, iar până la soluţionarea finală a cazului este alături de sportiva sa”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

Floretista Maria Boldor (26 de ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022, a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină, substanţa cu care a fost găsit dopat şi Lucian Bute în 2016, a anunţat presa sportivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.