Componenta naţionalei României, Cristina Neagu, a fost aleasă membru în Comisia sportivilor din cadrul Federaţiei Internaţionale de Handbal şi face parte pentru prima dată în carieră din structurile IHF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forul internaţional de handbal a anunţat, vineri, confirmarea voturilor exprimate de 336 de handbalişti în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, pe baza propunerilor înaintate de federaţiile naţionale de profil.

Ulterior, Consiliul IHF a confirmat rezultatele, care sunt următoarele: Gro Hammerseng-Edin (Norvegia) – preşedinte, aleasă cu 178 de voturi, Diego Simonet (Argentina, 159 voturi), Mouna Chebbah (Tunisia, 129 voturi), Cristina Neagu (125 voturi) şi Igor Vori (Croaţia, 114 voturi) – membri.

Toţi cei cinci aleşi sunt handbalişti activi şi au participat la cel puţin două Campionate Mondiale, au avut 20 de ani împliniţi la data alegerilor şi nu au fost vreodată sancţionaţi pentru consum de subtanţe interzise sau acţiuni nesportive, a arătat IHF.

Cristina Neagu (28 de ani) este pentru prima dată aleasă în structurile federaţiei internaţonale.

Handbalista tricoloră a fost numită de IHF de două ori cea mai bună jucătoare a lumii, în 2010 şi 2015. A participat cu naţionala României la Campionatele Mondiale din 2007, 2013 şi 2015, respectiv la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.