Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat că pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă va fi creat un program special, astfel încât România să se prezinte mult mai bine decât la Pyeongchang.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După această ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, vom face o analiză foarte serioasă. Acolo unde s-au obţinut rezultate care ne permit să sperăm că în viitor există şanse de progres, acolo unde echipa este unită şi unde oamenii au demonstrat că îşi doresc să facă performanţă, vom crea un program special pentru ca la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 să ne prezentăm mult mai bine decât am făcut-o acum”, conform cosr.ro.

El a precizat că locul 7 ocupat de Raluca Strămăturaru la sanie le-a dat curaj sportivilor şi antrenorilor români. “După rezultatul Ralucăi Strămăturaru de la sanie, am văzut în rândul sportivilor, dar şi al antrenorilor, mai mult curaj, mai multă încredere că şi ei pot, deşi sunt în spate în clasamentul mondial. Dar aici este momentul, aici se poate, aici fiecare pleacă cu 50/50 la sută şanse în momentul în care intră în competiţie. E nevoie de încredere, de curaj şi sunt convins că acesta este modul de a aborda o asemenea competiţie”, a adăugat Covaliu.

Mihai Covaliu va propune Comitetului Executiv al COSR, la întoarcerea în ţară, premierea sportivei Raluca Strămăturaru, decizia urmând să o ia membrii CE ai forului olimpic.

Cea mai bună performanţă a României după prima săptămână de întreceri la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang este locul 7 ocupat de Raluca Strămăturaru în proba individuală de sanie.

Conform normativului care reglementează premierile în sport (HG 1447) locul 7 la Jocurile Olimpice nu intră în grila de premiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.