,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pot să spun că am deschis drumul României pentru medalii, aici, la Rio. Ne revedem peste 100 de zile şi sper ca ţara noastră să cucerească cât mai multe medalii la Jocurile Olimpice", a spus Covaliu într-un interviu pentru frscrima.ro.

Echipa de sabie a României, în componenţa Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Ciprian Gălăţanu, a câştigat, miercuri, medalia de bronz la Campionatul Mondial de scrimă pentru probele neolimpice, la Rio de Janeiro. România a învins, în finala mică, cu scorul de 45-35, reprezentativa Iranului. Anterior, elevii lui Mihai Covaliu au învins în optimile de finală, cu scorul de 45-36, selecţionata Chinei, în sferturile de finală au trecut de formaţia Italiei, scor 45-43, dar au fost învinşi în semifinale, cu scorul de 45-24, de echipa Rusiei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Luni, în prima zi am învins China, pe care am analizat-o atent într-un studiu video. Au fost ceva emoţii, dar am tras la siguranţă şi am reuşit să ne impunem cu 45-36. Peste două zile, pe tabloul de 8, ne aştepta Italia, campioana mondială în exerciţiu la acea oră. Am studiat video fiecare adversar pe care urma să-l întâlnim la acest Campionat Mondial. Ştiam că va fi foarte greu cu Italia, dar nu imposibil. Ca valoare, Italia este peste România. Cu o foarte mare concentrare, ambiţie şi cu multă muncă, am reuşit să trecem de Italia. Chiar dacă am fost conduşi din releul 3 şi până înainte de ultimul schimb, am reuşit să revenim decisiv. La 35-40, Tiberiu Dolniceanu a făcut un asalt incredibil cu Samele, scor 10-3, şi a pecetluit calificarea României în semifinale. Rusia ne-a predat o lecţie de sabie. Ne-am înclinat cu respect în faţa Rusiei şi apoi ne-am adunat forţele pentru a învinge Iranul în finala mică. În ultimul meci, cu Iran, băieţii au tras bine, cu siguranţă, şi au reuşit să câştige medaliile de bronz", a declarat Covaliu, care este şi antrenorul lotului de sabie.

Mihai Covaliu a adăugat că la Rio condiţiile au fost bune: "Condiţiile de cazare şi de masă au fost foarte bune. De asemenea, în ceea ce priveşte transportul pot să spun că organizarea a fost în regulă. În schimb, brazilienii mai au de lucru la organizarea în sala de competiţii. Dar sunt sigur că până la startul Jocurilor Olimpice totul va fi foarte bine pus la punct".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.