Cotidianul italian Corriere dello Sport se apără după polemica stârnită joi, când prima pagină a fost aspru criticată, putând fi interpetată ca având conotaţii rasiste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Black Friday", a tritrat cotidianul citat, peste imaginile jucătorilor Romelu Lukaku şi Chris Smalling, foşti coechipieri la Manchester United, acum la Inter, primul, respectiv Roma, echipe care se vor întâlni, vineri, la Milano, în etapa XV-a din Serie A.

"Lukaku şi Smalling, foşti coechipieri la Manchester United şi azi idoli la Inter şi Roma, aceasta este lupta din bătălia de mâine: titlu şi Liga Campionilor la ofertă", a fost comentariul de pe pagina respectivă.

Vineri, Corriere a titrat "Cine este rasist?" pe prima pagină, articol însoţit de mai multe titluri despre acest subiect tratate de jurnalul italian. Ivan Zazzaroni, redactor, a justificat, alegerea editorială.

"Black Friday, pentru cei care vor şi pot pricepe, nu este decât un mijloc de a lăuda diferenţa, extraordinara bogăţie a diferenţei. Dacă nu înţelegeţi asta, atunci este pentru că nu puteţi sau nu vreţi. Black Friday este un titlu nevinovat al jurnalului nostru, care, de aproape un secol, apără cu pasiune valorile sportului. Şi totuşi, el a fost transformat în otravă de cei care au otravă în suflete", a explicat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.