Corneliu Ion, multiplu medaliat la tir la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene, a fost onorat, marţi, în cadrul Adunării generale a COSR cu Colanul de Aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Campionul nostru a fost la patru ediţii de Jocuri Olimpice, a câştigat două medalii şi a purtat drapelul României la ediţia de la Los Angeles, când tot stadionul a aplaudat în picioare momentul defilării echipei olimpice a României. Campionul nostru şi-a dedicat viaţa sportului pe care l-a iubit, a crescut campioni şi a fost mereu un model pentru societatea românească din poziţiile pe care le-a ocupat la CSA Steaua, la FR Tir Sportiv şi la COSR, unde a fost membru în Comitetul Executiv”, a transmis COSR într-un mesaj după ceremonie.

Două medalii olimpice (aur şi argint), trei mondiale şi patru europene, alături de recorduri mondiale ”sunt mărturiile trecerii sale prin istoria sportului românesc”, mai arată COSR.

Corneliu Ion a primit Colanul de Aur din partea actualului preşedinte al COSR, Mihai Covaliu, şi în prezenţa a peste 80 de membri cu drept de vot, a ministrului Sportului, Eduard Novak, a membrului CIO Octavian Morariu şi a secretarului general al COSR, Georghe Boroi.

În altă ordine de idei, în cadrul Adunării generale a COSR de marţi şi-au pierdut statutul de membru cluburile Farul Constanţa, CSM Oneşti, CSM Bacău, Olimpia Bucureşti şi Rapid Bucureşti. ”Acestora le-a fost oferită câte o plachetă în semn de mulţumire pentru contribuţia adusă Mişcării olimpice în ultimul ciclu olimpic”, a precizat COSR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.