Marius Copil, locul 104 ATP şi beneficiar al unui wild card, l-a învins, luni, cu 7-6 (6), 4-6, 7-6 (9), pe spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, numărul 124 mondial, prezent la Madrid tot cu invitaţie, în turul întâi al turneului de 1.000 de puncte organizat de Ion Ţiriac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copil s-a impus după un meci de două ore şi 52 de minute şi după ce a salvat două mingi de meci în tie-break-ul decisivului. El va da piept în faza următoare cu britanicul Andy Murray, locul 1 ATP.

Totodată, românul de 26 de ani va intra în premieră în Top 100 ATP, în ierarhia care va fi publicată la începutul săptămânii viitoare.

România are astfel din nou, după trei ani, un jucător în Top 100 ATP. Ultimul român între primii 100 cei mai buni tensimeni din lume a fost Victor Hănescu.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Madrid Open cu 45 de puncte ATP şi cu 35.855 de euro.

Copil şi Murray nu s-au mai întâlnit până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.