Noul antrenor al FC Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, joi, că primul obiectiv al său este să câştige următoarea partidă din campionat, cu FC Botoşani, pentru a putea rămâne în lupta pentru calificarea în play-off-ul Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am semnat până la 30 iunie, pentru că aşa mi-am dorit eu să văd dacă pot să fac lucruri bune la Dinamo, dacă mă simt bine, dacă avem rezultate. Dacă vom avea rezultate şi ne simţim bine, ne punem în vară la masă şi vorbim de anul următor, de proiect pentru anul viitor, pentru că anul următor îmi doresc mult mai mult decât anul ăsta şi cerinţele vor fi mai mari, şi ale mele, din toate punctele de vedere şi vedem dacă ne putem pune de acord. Obiectivul principal este să câştigăm luni, să rămânem în cărţile calificării în play-off. Dacă intru în play-off, obiectivul este să termin cât mai sus în clasament, încercarea câştigării Cupei Ligii şi Cupei României. Astea-s obiectivele, dar nu trebuia să mi le pună în contract, pentru că le ştiu ca antrenor. O să fac tot ceea ce este necesar ca să le dau încredere jucătorilor, să le dau moral pentru acest prim joc şi împreună să reuşim ceea ce multă lume nu crede că o să putem reuşi, să ne calificăm în play-off. Mie îmi plac lucrurile grele, lucrurile imposibile", a declarat Contra, la Digi Sport, el precizând că este adeptul sistemului 4-2-3-1.

Una dintre primele decziii ale lui Contra la Dinamo fost ca meciul cu FC Botoşani să se dispute pe Arena Naţională.

"Pentru că e gazonul mai bun ca pe Dinamo. Pe mine mă interesează un gazon bun, pentru că Dinamo are jucători capabili să presteze un fotbal plăcut şi are nevoie de un gazon bun. De câte ori a jucat pe Arena Naţională, Dinamo a arătat un fotbal de calitate, a dat goluri multe şi am cerut dinainte de a ajunge la Bucureşi lucrul ăsta", a explicat el.

Despre posibilitatea transferului jucătorului spaniol Javi Marquez, fost la Granada, Contra a afirmat: "Cine nu-şi doreşte un astfel de jucător, dar eu nu ştiu nimic de Javi Marquez, mi-l doresc ca antrenor, dar nu ştiu dacă putem să-l aducem. Vom vedea. Trebuie să analizez lotul pe care-l avem acum. Cu puţină încredere şi un rezultat bun, sper luni, poate fi un lot bun."

Tehnicianul Cosmin Contra a fost numit, joi, în funcţia de antrenor principal al FC Dinamo, în locul lui Ioan Andone, fostul fundaş dreapta semnând un contract valabil până în vară.

În vârstă de 41 de ani, Contra va pregăti pentru prima dată echipa la care a jucat în perioada 1996-1999. El a mai antrenat formaţiile Fuenlabrada (Spania), Petrolul Ploieşti, Getafe (Primera Division), Guangzhou R&F şi Alcorcon (Segunda Division).

FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Ioan Andone au convenit, marţi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale.

Formaţia Dinamo a fost învinsă, cu scorul de 2-1 (1-0), de echipa Concordia Chiajna, într-un meci disputat, luni, în deplasare, în etapa a XXIII-a a Ligii I, "alb-roşii" fiind în pericol să rateze calificarea în play-off. Dinamo a înregistrat a doua înfrângere consecutivă în Liga I, după ce etapa trecută a fost învinsă de FC Viitorul, tot cu 2-1.

Contra va debuta pe banca bucureştenilor, luni, de la ora 20.30, la meciul Dinamo-FC Botoşani, programat pe Arena Naţională, în etapa XXIV-a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.