Consilierii locali au aprobat, în cadrul şedinţei de luni, peste 16 milioane de lei pentru finanţarea mai multor cluburi sportive din municipiul Constanţa, cea mai mare sumă fiind dată către Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa - 10 milioane de lei, printre sporturile care au primit susţinere fiind fotbalul, baschetul, tenisul de masă, rugby-ul, voleiul şi şahul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Constanţa s-au aflat 12 proiecte de hotărâre privind finanţarea unor cluburi sau asociaţii sportive.

Primarul Decebal Făgădău a anunţat, la finalul şedinţei CLM, care sunt sporturile ce au primit finanţare. “Am acordat finanţare pentru fotbal băieţi, fotbal fete, handbal băieţi, handbal fete, baschet băieţi, baschet fete, tenis de masă, volei, şah, rugby, două echipe de rugby beneficiază de susţinere din partea comunităţii”, a afirmat primarul.

Cea mai mare sumă - 10 milioane de lei a fost alocată pentru Handbal Club Dobrogea Sud, banii fiind pentru tot anul competiţional 2017/2018. Echipa urmează să primească jumătate din bani pentru acest an, iar restul în 2018. HCDS urmează să reprezinte România în Cupa EHF în sezonul următor al cupelor europene.

Finanţare a primit şi echipa de liga a treia SSC Farul Constanţa. Acestei formaţii i-a fost alocată suma de 900.000 de lei, pentru activităţile sportive desfăşurate în acest an.

Antrenorul Petre Grigoraş anunţase săptămâna trecută că doreşte să preia conducerea tehnică a formaţiei SSC Farul Constanţa în cazul în care autorităţile locale vor susţine financiar clubul.

Celelalte cluburi şi asociaţii constănţene au primit finanţări care variază între 90.000 de lei şi 1.200.000 de lei. Valoarea totală a sumelor alocate în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal depăşeşte 16 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.