Consiliul Local Municipal Constanţa cere Guvernului emiterea unei hotărâri de transmitere a stadionului Farul din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a municipalităţii, primarul Decebal Făgădău spunând că după preluare vrea să investească pentru transformarea stadionului într-unul la standarde europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii locali au aprobat în unanimitate, în cadrul şedinţei de vineri a Consiliului Local Municipal Constanţa, un proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvern de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanţa, strada Primăverii nr. 2-11, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa.

Primarul Decebal Făgădău a declarat la finalul şedinţei CLM că după ce stadionul va ajunge la municipalitate va căuta soluţii pentru transformarea acestuia într-unul la standarde europene.

“Cred că în ultimii ani de zile am văzut cu toţii cum se degradează această bază, iar în acest mandat mi-am stabilit printre priorităţi, nu doar finanţarea cluburilor şi înfiinţarea unui club puternic al municipiului Constanţa, ci şi investiţii în infrastructură. Sper ca după ce hotărârea de guvern va fi promovată pentru transferul stadionului şi a zonelor adiacente către municipalitate, să identificăm soluţii pentru ca municipiul Constanţa să poată investi într-un stadion la standarde europene”, a afirmat edilul.

În luna mai a acestui an, atât Consiliul Local Municipal, cât şi Consiliul Judeţean Constanţa şi-au dat acordul pentru preluarea acestui stadion, dar în cele din urmă CLM a solicitat Guvernului transmiterea acestuia.

Stadionul se află într-o stare de degradare, după ce în ultimii ani nu au mai fost investite fonduri pentru întreţinerea sa.

Stadionul Farul Constanţa a găzduit în istoria sa şi mai multe meciuri internaţionale, printre cele mai importante fiind România – Cehia 2-0, în septembrie 2005, România – Olanda 1-0, în octombrie 2007, România - Franţa 2-2, în octombrie 2008 şi România – Serbia 2-3, în martie 2009.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.