Comitetul Executiv al FRF a votat, joi, implementarea clasificării fotbalului amator, informează frf.ro, precizând că pentru federaţie dezvoltarea fotbalului la nivel de copii şi juniori prin îmbunătăţirea activităţii centrelor şi academiilor şi creşterea standardului competiţiilor reprezintă un obiectiv strategic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Investiţiile în centre de copii şi juniori oferă oportunitatea ideală pentru descoperirea tinerelor talente care, integrate în sistemul competiţional adecvat, contribuie direct la dezvoltarea fenomenului fotbalistic şi, implicit, la rezultatele echipelor naţionale”, se arată pe site-ul FRF.

În acest context, Administraţia FRF a propus în Comitetul Executiv dezvoltarea procesului de clasificare extinzând aria de evaluare prin includerea centrelor de copii şi juniori din cadrul structurilor sportive de fotbal amator (fotbalul de bază), participante la competiţiile organizate de Asociaţiile Judeţene de Fotbal (AJF). Propunerea a fost validată în şedinţa Comitetului Executiv din 14 decembrie 2023, când a fost prezentat şi regulamentul.

Clasificarea introdusă în fotbalul juvenil amator se bazează pe mai multe cerinţe, propunându-şi să conducă la dezvoltarea eficientă, sigură şi controlată a pepinierelor fotbalului amator, oferindu-le acestora posibilitatea de a obţine noi surse de finanţare, dar şi pentru lărgirea bazei de selecţie, cu obiectiv declarat, descoperirea şi promovarea tinerelor talente din mediul rural şi cooptarea acestora în sfera performanţei sportive la nivel de fotbal profesionist.

Manualul care va sta la baza clasificării fotbalului amator va fi disponibil în curând pe site-ul frf.ro.

Obiectivele clasificării fotbalului amator sunt următoarele:

• Creşterea permanentă a nivelului fotbalistic din România prin dezvoltarea asistenţei în formare şi competiţie pentru cei mai tineri jucători.
• Crearea standardelor de calitate la nivel administrativ şi sportiv pentru centrele de copii şi juniori, astfel încât părinţii să poată opta pentru cel mai bun cadru sportiv şi tehnic adaptat talentului copiilor.
• Asigurarea şi îmbunătăţirea infrastructurii fotbalistice la nivelul centrelor de copii şi juniori pentru a furniza jucătorilor şi spectatorilor facilităţi de nivel înalt.
• Asigurarea integrităţii şi creşterea nivelului calitativ al competiţiilor de copii şi juniori organizate de AJF.
• Stabilirea unor standarde ale centrelor de copii şi juniori din fotbalul amator din România, la nivel de personal tehnic şi administrativ, infrastructură, facilităţi sportive, rezultate şi educaţie.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 14 decembrie 2023, a fost aprobat şi noul manual de clasificare a academiilor de copii şi juniori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.