Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a anunţat vineri că a ridicat suspendarea sabrerei ucrainene Olga Kharlan, care a refuzat să îi întindă mâna adversarei sale, din Rusia, la finalul unui meci de la Campionatul Mondial de Scrimă de la Milano.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspendarea scrimei ucrainene Olga Kharlan a fost ridicată, iar sportiva va putea concura sâmbătă, în  proba pe echipe, alături de naţionala ţării sale.

De asemenea, FIE şi-a modificat regula de la finalul meciului, scrimerii nemaifiind obligaţi să schimbe o strângere de mână cu adversarul, a indicat Bruno Gares, membru al Comitetului Executiv al FIE, în cadrul unei conferinţe de presă.

Suspendarea Olgăi Kharlan, cvadruplă campioană mondiale şi cea mai bună sabreră ucraineană, ar fi afectat şansele ţării sale în proba pe echipe a Mondialelor, unde punctele contează dublu în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Preşedintele interimar al FIE, Emmanuel Katsiadakis, citat într-un comunicat de presă, a explicat că ridicarea suspendării a fost decisă „după o consultare cu Comitetul Olimpic Internaţional”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.