Municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat, miercuri seară, între cele 22 de comunităţi continentale recompensate cu titlul de ”Oraş european al sportului 2018”, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest titlu câştigat azi reprezintă o recunoaştere europeană a viziunii şi eforturilor comunităţii noastre în susţinerea investiţiilor în domeniul infrastructurii sportive, a politicilor publice de promovare a sportului de masă şi a recunoaşterii evenimentelor sportive de nivel naţional şi european organizate în oraşul nostru”, a scris Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, într-un mesaj postat pe Facebook la finalul ceremoniei de la Bruxelles.

Un număr de 22 de oraşe din România, Italia, Portugalia, Belgia, Spania, Olanda, Bosnia, Luxemburg, Polonia, Slovenia, Franţa, Lituania şi Slovacia au primit această titulatură în cadrul unei ceremonii la Bruxelles.

Titlul este conferit de ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), organizaţie non-profit recunoscută în Cartea Albă a Comisiei Europene şi vizează recunoaşterea internaţională a comunităţilor care valorizează sportul şi crează contexte favorabile dezvoltării acestuia pentru locuitorii săi.

În luna noiembrie, reprezentanţi ACES au inspectat facilităţile sportive ale municipiului Cluj-Napoca, care includ un complex sportiv cu acces gratuit destinat sportului de masă, BT Arena, cu 10.000 de locuri, Cluj Arena, stadionul cu 30.000 de locuri, Parcul Central, Parcul Sportiv ” Iuliu Haţieganu”, Stadionul CFR Cluj, alături de alte proiecte noi în dezvoltare.

Printre partenerii instituţionali care au susţinut candidatura Clujului la acest titlu se numără şi Federaţiile Române de Fotbal, Baschet, Handbal, Tenis şi Gimnastică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.