Cluburile din Premier League au decis să nu întrerupă competiţia de sărbători, în ciuda problemelor de lot pe care le au din cauza înmulţirii cazurilor de Covid-19, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 20 de cluburi ale primei ligii engleze s-au întâlnit, luni, pentru a discuta cum ar putea face faţă provocărilor cu care se confruntă după ce şase meciuri au fost amânate, week-end-ul trecut, din cauza Covid-19. Amânarea etapei de Crăciun era o posibilitate.

Nu a avut loc niciun vot şi, prin urmare, se vor desfăşura două etape pe parcursul a cinci zile, începând cu 26 decembrie.

Era de aşteptat ca etapa cu numărul 20, care începe în 28 decembrie, să fie amânată pentru a reduce presiunea asupra echipelor din Premier League.

În schimb, cluburile au fost avertizate că, dacă au 13 jucători apţi plus un portar, trebuie să-şi dispute jocurile.

Cu toate acestea, există discuţii între cluburi şi autorităţile fotbalistice pentru a renunţa la rejucările din turul al treilea şi al patrulea ale Cupei Angliei şi pentru a reduce semifinalele Cupei Ligii la întâlniri într-un singur tur.

Săptămâna trecută, în rândul jucătorilor din Premier League s-au înregistrat 42 de teste pozitive pentru coronavirus, într-o perioadă de şapte zile, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

În meciurile de duminică din Premier League, Chelsea a a avut pe bancă doar şase rezerve la meciul cu Wolverhampton, iar Liverpool a jucat la Tottenham fără câţiva titulari.

Cinci dintre cele şase meciuri de sâmbătă au fost amânate. Chelsea a încercat să amâne jocul de duminică, iar antrenorul Thomas Tuchel a spus că jucătorii săi au fost expuşi "unui risc uriaş, nu doar din cauza Covid, ci şi din punct de vedere fizic”.

Se pare că Liverpool, locul 2 în clasament, la trei puncte de Manchester City, a făcut parte dintr-un grup de cluburi care a făcut eforturi pentru amânarea etapei cu numărul 20.

După remiza de duminică, de la Londra, scor 2-2, antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că meciurile din 26 şi 28 decembrie nu sunt fezabile.

"Este imposibil, nu avem jucători. Trebuie să ne gândim că vom avea un caz suplimentar sau două. Pur şi simplu nu putem să împingem lucrurile până la capăt. În 26 şi 28, nu este posibil. Am prefera să jucăm, dar avem nevoie de ajutor cu programul", a spus germanul.

Cele şapte echipe din Premier League care se află încă în Cupa Ligii joacă în 21 şi 22 decembrie şi vor disputa trei meciuri în Premier League până la 2 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.