Federaţia Română de Tenis prezintă, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, clarificări cu privire la statutul juridic al conducerii forului, după o decizie a Tribunalului Bucureşti legată de Adunarea Generală din 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În urma şedinţelor Adunării Generale din data de 02.11.2017, respectiv 17.11.2017 în cadrul cărora au fost alese noile organe de conducere ale FRT (Comitet Director, Preşedinte), reprezentanţii cluburilor ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV TRIUMF 2000, ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV TENIS CLUB PAMIRA, ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV TENIS CLUB OLIMP au intentat o serie de procese prin intermediul cărora au contestat hotărârile Adunării Generale. 

Prin hotărârea civilă nr. 1343/2019 ce a avut ca obiect anularea hotărârii Adunării Generale a FRT din 17.11.2017, instanţa reţine următoarele:

• În ceea ce priveşte lipsa calităţii de reprezentant a domnului George Cosac, reţine că a fost numit prin hotărârea din 17.11.2019, care face obiectul cauzei şi este supusă analizei de legalitate şi temeinicie în cadrul acestui dosar, până în prezent nefiind anulată de o instanţă de judecată

• Dacă se acceptă susţinerea că această hotărâre nu produce efecte pentru că s-a respins cererea privind înscrierea ei în Registrul Public, motiv pentru care organele cu drept de reprezentare nu pot acţiona în niciun mod pentru reprezentarea intereselor federaţiei, atunci se admite că Federaţia nu mai are un reprezentant şi nu îşi mai poate exercita drepturile.

 • Instanţa apreciază că hotărârea AGA este valabilă chiar dacă nu a fost înscrisă (…) preşedintele ales având calitatea de a reprezenta federaţia în raporturile cu terţii, conform menţiunilor din statut, art. 35. 

 • Instanţa admite excepţia tardivităţii. Respinge cererea de chemare în judecată având ca obiect anulare act formulată de reclamanta Asociaţia Club Sportiv Tenis Club Olimp.

Prin hotărârea civilă pronunţată ieri în dosarul nr. 18794/3/2018, instanţa a stabilit următoarele: ”Admite în parte cererea. Admite excepţia tardivitătii cererii de anulare a AGA FRT din 02.11.2017 intemeiată pe pretinsa exprimare a votului de către persoane care nu ar avea drept de vot şi pe pretinsa lipsă a avizului MTS. Respinge cererea de anulare a AGA FRT din 02.11.2017 intemeiată pe pretinsa exprimare a votului de către persoane care nu ar avea drept de vot şi pe pretinsa lipsă a avizului MTS ca tardivă. Respinge excepţia tardivitătii cererii de anulare a AGA FRT din 02.11.2017 în rest şi excepţia tardivitătii cererii de anulare a AGA FRT din 17.11.2017 ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes în promovarea cererii de anulare AGA FRT din 02.11.2017 ca neintemeiată. Anulează Hotărarile Adunării Generale ale Federaţiei Române de Tenis din 02.11.2017 şi 17.11.2017. Respinge cererea de obligare a pârâtei să comunice reclamantei câte un exemplar de pe hotărarile AGA din 02.11.2017, AGA din 17.11.2017, filele 1- 4 ale procesului verbal al şedinţei AGA din 02.11.2017, procesul verbal al şedinţei AGA din 17.11.2017, ca rămasă fără obiect. Admite cererea de obligare a pârâtei să comunice reclamantei un exemplar al filei a 5-a a procesului verbal al şedinţei AGA din 02.11.2017. Respinge cererea de obligare a pârâtei la publicarea AGA din 02.11.2017 şi 17.11.2017 pe site ca neintemeiată. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti secţia a IV-a. Pronunţată astăzi, 13.03.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei””, se arată pe site-ul FR Tenis.

Departamentul juridic al federaţiei precizează că până în prezent forului nu i-a fost comunicată motivarea hotărârii. Hotărârea nu este definitivă, apelul are efect suspensiv, prin urmare hotărârea Adunării Generale de Alegeri este în continuare valabilă şi produce efecte, menţionează FR Tenis.

“Argumentele reclamanţilor potrivit cărora doar membrii înscrişi în actul constitutiv pot vota, respectiv că este necesar avizul MTS pentru alegerea organelor de conducere, au fost respinse ca urmare a invocării excepţiei tardivităţii. Aşadar, hotărârile nu au fost anulate pentru că ar fi votat mai mulţi membri decât cei înscrişi în actul constitutiv sau pentru că ar fi lipsit avizul MTS”, se adaugă pe site-ul FRT.

La 17 noiembrie 2017, George Cosac a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, iar Răzvan Itu, Alina Tecşor-Cercel, Adrian Marcu şi Marin Stănică au fost aleşi vicepreşedinţi.

Alegerile erau programate iniţial la 6 aprilie 2017, dar atunci Ministerul Tineretului şi Sportului a dispus anularea Adunării Generale ordinare a Federaţiei Române de Tenis şi efectuarea unui control la acest for, după ce două cluburi au contestat organizarea AG, în cadrul căreia urmau să aibă loc alegeri. La un control efectuat în 3 şi 4 aprilie 2017, MTS a stabilit că FR Tenis nu poate proba cu documente numărul de structuri afiliate care figurează în evidenţa sa.

La 2 noiembrie 2017, data la care au fost reprogramate alegerile la FR Tenis, din nou nu s-a votat, reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului prezenţi în Adunarea Generală a Federaţiei Române de Tenis ameninţând atunci conducerea FRT că vor sista finanţarea şi că vor retrage Certificatul de Identitate Sportivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.