Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că va distribui forurilor olimpice naţionale peste 500 de milioane de dolari până în 2020, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma este mai mare decât cea alocată în perioada 2013-2016, de 439 de milioane de dolari.

Aceste fonduri, cunoscute ca solidaritate olimpică în planul cvadrienal 2017-2020, reprezintă o parte din încasările din drepturile de televizare de la Jocurile Olimpice de vară de la Rio şi de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din 2018.

"Acestă creştere arată că sportivii rămân în inima tuturor activităţilor noastre" a declarat Pere Miro, directorul general-adjunct pentru relaţii cu mişcarea olimpică şi directorul solidarităţii olimpice.

Rolul programului de finanţare este de a sprijini comitetele olimpice naţionale în dezvoltarea sportivilor, pregătire antrenorilor şi administraţia sportivă, promovând valorile olimpice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.