Comitetul Internaţional Olimpic a confirmat, miercuri, ridicarea suspendării Comitetului Olimpic Rus, ca urmare a primirii rezultatelor testelor antidoping ale sportivilor din Rusia participanţi la JO de la Pyeongchang.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“CIO confirm că rezultatele sunt negative. Drept urmare, după cum s-a specificat în decizia din 25 februarie a Comitetului Executiv, suspendarea Comitetului Olimpic Rus este ridicată cu effect imediat”, se arată pe site-ul Olympic.org.

La 25 februarie, Comitetul Executiv al CIO a decis să nu ridice pentru moment suspendarea Comitetului Olimpic Rus, astfel că sportivii ruşi nu au putut defila sub propriul drapel la ceremonia de închidere a JO de iarnă de la Pyeongchang.

La JO, au fost depistaţi pozitiv doi sportivi ruşi: Alexander Kruşelnişki şi Nadejda Sergheeva. CIO a precizat însă, la 25 februarie, că suspendarea Rusiei va fi ridicată dacă se va confirma că nu mai există alte încălcări ale regulamentului antidoping de către membri ai delegaţiei Sportivii Olimpici ai Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.