Cinci suporteri ai echipei Eintracht Frankfurt au fost reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri, la Sevilla, după ce un grup de aproximativ 200 de fani germani a atacat susţinători ai formaţiei Glasgow Rangers, înaintea finalei Ligii Europa, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a fost primul incident violent legat de finală înregistrat de poliţie în oraşul andaluz. 

"Incidentul a avut loc în jurul miezului nopţii în faţa catedralei din Sevilla, iar poliţia a trebuit să intervină rapid pentru a pune capăt atacului suporterilor lui Eintracht asupra celor ai lui Rangers", a precizat poliţia naţională, într-un comunicat, adăugând că germanii au atacat apoi forţele de ordine cu "sticle, materiale pirotehnice şi mese".

Poliţia spaniolă se aştepta la o situaţie foarte tensionată la Sevilla, oraşul care găzduieşte, miercuri, finala Europa League, astfel că au fost desfăşuraţi peste 5.000 de agenţi ai forţelor de ordine.

"Este revoltător! Sunt prea mulţi oameni cu prea mult alcool, cei mai mulţi dintre ei fără bilete la meci. Iar în oraş sunt multe şantiere de construcţii. Toate acestea împreună pot duce la probleme grave", a declarat Juan Carlos Castro, şeful dispozitivului de securitate, care a estimat că este cel mai dificil meci din ultimii ani din punct de vedere al asigurării ordinii. 

Se estiemază că vor veni în capitala Andaluziei 100.000 de scoţieni şi 50.000 de fani ai lui Eintracht, în ciuda faptului că ambele echipe au primit doar 10.000 de bilete fiecare pentru meci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.