Mijlocaşul ofensiv danez Christian Eriksen a semnat un contract valabil până în vară cu gruparea din prima ligă engleză Brentford (locul 14), informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eriksen nu a mai jucat de când a suferit un stop cardiac în timpul meciului disputat de Danemarca împotriva Finlandei la Euro 2020, în iunie, anul trecut.

Ulterior i s-a implantat un defibrilator (ICD), un fel de stimulator cardiac.

"Am profitat de o oportunitate incredibilă de a aduce un jucător de talie mondială la Brentford”, a spus antrenorul principal Thomas Frank.

Jucătorul de 29 de ani a câştigat titlul de Serie A cu Inter Milano, sezonul trecut, dar italienii şi Eriksen au convenit rezilierea contractului în decembrie, deoarece jucătorii cu ICD nu pot evolua campionatul italian.

Premier League nu are acelaşi regulament şi Eriksen poate juca.

După ce a părăsit Inter, Eriksen a început să se antreneze singur la echipa daneză Odense Boldklub, unde a fost anterior jucător la nivel de juniori, şi şi-a anunţat intenţia de a-şi relua cariera de fotbalist pentru a putea participa cu naţionala Danemarcei la Cupa Mondială din Qatar.

Eriksen a ajuns la Inter în 2020, după o perioadă de şapte ani petrecută la Tottenham, în care a marcat 69 de goluri în 305 de meciuri şi a ajutat echipa engleză să ajungă în finala Ligii Campionilor, în 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.